2e Wijziging Beleidsregels bijzondere bijstand en minimabeleid De Ronde Venen 2019

Het college van gemeente De Ronde Venen;

Gelet op artikel 35 van de Participatiewet;

 

Besluit

 

Vast te stellen de volgende beleidsregels:

 

2e Wijziging Beleidsregels bijzondere bijstand en minimabeleid De Ronde Venen 2019

 

Oude tekst

Nieuwe tekst

Artikel 1 lid 2 sub c

 

minimuminkomen: een inkomen van ten hoogste 110% van de voor de belanghebbende op datum aanvraag van toepassing zijnde bijstandsnorm;

 

artikel 8 lid 1 sub a met een minimuminkomen (110%) en een bescheiden vermogen, of;

 

Artikel 11 collectieve zorgverzekering

 

  • 1. Via de gemeente kan deelgenomen worden aan de collectieve ziektekostenverzekering.

  • 2. In afwijking van artikel 1 lid 2 sub c van deze beleidsregels kan men in aanmerking komen hiervoor, wanneer men een inkomen heeft tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm.

  • 3. De looptijd van de collectieve zorgverzekering is per kalenderjaar, waarbij reeds bij deze verzekeraar verzekerden kunnen worden toegelaten tot de collectieve zorgverzekering.

  • 4. Een deelnemer ontvangt een korting op de premie zorgverzekering (basis en aanvullend) en de gemeente verstrekt een bijdrage in de premie. Deze bijdrage is de hoogte van de minimale bijdrage, jaarlijks vastgelegd door Zorg en Zekerheid.

Toelichting:

 

Artikel 8 Draagkracht

 

Lid 1, sub b: In deze situatie gaat het om inwoners die een minimuminkomen hebben boven de 110%, maar waarbij na de draagkrachtberekening, zoals in dit artikel is beschreven, zij kosten hebben die de draagkracht te boven gaan.

 

Lid 8: Van deze mensen kunnen we aannemen dat zij geen draagkracht hebben, ook al ligt hun inkomen hoger dat het minimuminkomen van 110%.

Artikel 1 lid 2 sub c

 

minimuminkomen: een inkomen van ten hoogste 120% van de voor de belanghebbende op datum aanvraag van toepassing zijnde bijstandsnorm;

 

artikel 8 lid 1 sub a met een minimuminkomen (120%) en een bescheiden vermogen, of;

 

Artikel 11 collectieve zorgverzekering

 

  • 1. Via de gemeente kan deelgenomen worden aan de collectieve ziektekostenverzekering.

  • 2. De looptijd van de collectieve zorgverzekering is per kalenderjaar, waarbij reeds bij deze verzekeraar verzekerden kunnen worden toegelaten tot de collectieve zorgverzekering.

  • 3. Een deelnemer ontvangt een korting op de premie zorgverzekering (basis en aanvullend) en de gemeente verstrekt een bijdrage in de premie. Deze bijdrage is de hoogte van de minimale bijdrage, jaarlijks vastgelegd door Zorg en Zekerheid.

Toelichting:

 

Artikel 8 Draagkracht

 

Lid 1, sub b: In deze situatie gaat het om inwoners die een minimuminkomen hebben boven de 120%, maar waarbij na de draagkrachtberekening, zoals in dit artikel is beschreven, zij kosten hebben die de draagkracht te boven gaan.

 

Lid 8: Van deze mensen kunnen we aannemen dat zij geen draagkracht hebben, ook al ligt hun inkomen hoger dat het minimuminkomen van 120%.

 

Citeertitel en inwerkingtreding

Deze wijziging wordt aangehaald als “2e Wijziging Beleidsregels bijzondere bijstand en minimabeleid De Ronde Venen 2019’’

  • 1.

    Deze beleidsregels treden in per 1 januari 2024.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van het college van de gemeente De Ronde Venen,

d.d. 28 november 2023.

Het college voornoemd,

Secretaris,

Burgemeester

Naar boven