Bekendmaking voorgenomen verkoop perceel grond

Perceel

Adres: Ganshoekweg te Kapelle

Kadastrale aanduiding: Gemeente Kapelle, Sectie E, nummer 4318, groot ongeveer 33,78 m2, zoals aangegeven op bijgevoegde situatietekening

 

De gemeente Kapelle is eigenaar van de hiervoor vermelde onroerende zaak (hierna: “het perceel”) en heeft het voornemen het perceel te verkopen aan de eigenaar van het aangrenzend gelegen perceel, kadastraal bekend gemeente Kapelle, sectie E, nummer 1981.

 

Op basis van recente jurisprudentie dient de gemeente onder andere bij verkoop van gronden in beginsel een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop of ingebruikname van het vastgoedobject.

 

Enige serieuze gegadigde

De gemeente Kapelle stelt zich op het standpunt dat de voornoemde eigenaar als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het bovengenoemde perceel grond. Dit om de volgende redenen:

 

  • -

    Het beleid is dat de gemeente Kapelle groenstroken alleen aan aangrenzende perceeleigenaren verkoopt;

  • -

    Het perceel grond grenst aan het perceel, kadastraal bekend gemeente Kapelle, sectie E, nummer 1981, welk perceel in particulier eigendom is;

  • -

    na uitgifte wordt het perceel integraal onderdeel van het aangrenzende perceel en wordt ook als zodanig gebruikt.

     

Bedenkingen

Een ieder die van mening is ook als serieus gegadigde in aanmerking te kunnen komen voor de aankoop van het perceel en derhalve bezwaar heeft tegen de verkoop van het perceel aan de eigenaar van het aangrenzend gelegen perceel dient deze bezwaren schriftelijk aan de gemeente kenbaar te maken en in ieder geval binnen 20 (twintig) kalenderdagen na datum van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De gemeente dient hiervan onverwijld in kennis gesteld te worden door een digitaal afschrift van de dagvaarding per e-mail aan gemeente@kapelle.nl toe te sturen. Blijft een kort geding uit, dan is de gemeente vrij om gevolg te geven aan haar voornemen tot verkoop van het perceel.

 

Reden publicatie

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het op basis van artikel 3:14 Burgerlijk Wetboek geldende gelijkheidsbeginsel en het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

 

Gepubliceerd op 14 juni 2024

 

Naar boven