Voorgenomen medewerking voor het vestigen van een recht van opstal voor de plaatsing van snelladers in het centrum

De gemeente Best (hierna: “de gemeente”) in haar hoedanigheid als grondeigenaar heeft het voornemen een recht van opstal aan de Coöperatie Best Energie U.A. te geven voor het realiseren van maximaal vier snelladers voor het opladen van elektrische auto’s. In eerste instantie kan er op die locatie slechts één snellader gerealiseerd worden; uitbreiding is later toegestaan wanneer daarvoor de benodigde aansluiting van de stroomvoorziening mogelijk is. Deze snelladers zullen gerealiseerd worden op een aangewezen strook langs de openbare weg op de parkeerplaats van het Nazarethplein. Een kaartje met de exacte locatie is onderstaand opgenomen.

 

 

De gemeente Best wil lokaal eigendom van inwoners in de energietransitie stimuleren. Een voorkeursmodel van lokaal eigendom is de coöperatie van inwoners, waaraan binnen deze gemeente Best Energie voldoet. Het voornemen is om deze coöperatie voor een periode van 15 jaar een recht van opstal te verlenen voor 1 locatie met maximaal 4 laadplekken. De gemeente is van mening dat zij over mag gaan tot het verlenen van een recht van opstal nu op basis van voornoemde objectieve, toetsbare en redelijke criteria redelijkerwijs mag worden aangenomen dat de Coöperatie Best Energie de enige serieuze gegadigde is die hiervoor in aanmerking komt.

 

Bent u het niet eens met deze beslissing?

 

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen medewerking aan de verlening van het recht van opstal aan de coöperatie Best Energie en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat binnen een termijn van twintig (20) dagen na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken voorzien van een volledige motivering. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent dat indien een serieuze gegadigde binnen 20 kalenderdagen na heden niet gemotiveerd bezwaar heeft gemaakt, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen de door de gemeente verleende medewerking aan de verlening van het recht van opstal.

 

Het bezwaarschrift moet worden verzonden naar Team Ruimtelijke Ontwikkeling, Dorpsplein 2, 5683 GA Best, of per mail naar info@gemeentebest.nl. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na verloop van de termijn van 20 kalenderdagen kan besluiten al dan niet haar medewerking te verlenen aan het recht van opstal. Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een verlenging van deze termijnen niet aan de orde is. Tegen de voorgenomen medewerking kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend.

 

Voor vragen kunt u zich wenden tot Toine Baudoin, adviseur duurzaamheid, info@gemeentebest.nl.

 

 

Naar boven