Bekendmaking van het voornemen tot wijziging van het omgevingsplan voor het verleggen van de N605 (Tam-Omgevingsplan Hoofdstuk 22a N605 Volkel)

Voorgenomen wijziging

De N605 ligt aan de westzijde van Volkel en wordt verlegd naar de oostzijde. Dat heeft te maken met de ervaren overlast die deze verbinding geeft aan de leefomgeving van de omwonenden en de beperkingen die de huidige verkeerssituatie met zich meebrengt voor de verdere ruimtelijke ontwikkeling van Volkel. Er is daarom een aanpassing in de verkeersstructuur, en daarmee in de ruimtelijke structuur van Volkel, noodzakelijk. Hiervoor is een wijziging van het omgevingsplan nodig. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om een wijziging van het omgevingsplan voor te bereiden voor het verleggen van de N605. Behalve een wijziging van het omgevingsplan wordt tevens een m.e.r.-procedure voorbereid. De gemeente trekt hierin samen op met de provincie.

Momenteel worden verschillende onderzoeken uitgevoerd, waaronder een onderzoek naar stikstofdepositie. Uit de eerste resultaten blijkt dat er een overschrijding plaats zal vinden van de kritische depositiewaarden. Er wordt bekeken of en hoe dat opgelost kan worden.

Ter voorbereiding van wijzigingsbesluiten omgevingsplan wordt in het kader van participatie toepassing gegeven aan de ‘handreiking omgevingsdialoog’ van de gemeente Maashorst. In die handreiking wordt geregeld hoe burgers, bedrijven en andere partners in de (directe) omgeving bij de voorbereiding worden betrokken. In dat stadium worden ook de ketenpartners/overleginstanties over de ontwikkelingen geïnformeerd of betrokken. Voordat de formele procedure start worden burgers, bedrijven en andere partners schriftelijk danwel mondeling geïnformeerd over het voornemen tot wijziging van het omgevingsplan.

Uitleg kennisgeving

De gemeente Maashorst maakt bekend dat een aanpassing van het omgevingsplan en een m.e.r.-procedure wordt voorbereid. De gemeente is op basis van artikel 16.29 van de Omgevingswet verplicht om van een wijziging omgevingsplan een aankondiging te doen. Dit is enkel een bericht om aan te kondigen dat de gemeente van plan is om een wijziging van het omgevingsplan voor te bereiden. Over de wijziging van het omgevingsplan en de MER zal de gemeente in de loop van dit of volgend jaar een besluit nemen.

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en is er nog geen gelegenheid om een zienswijze in te dienen of advies uit te brengen. Hier is later in het proces wel gelegenheid voor. Dit zal aangekondigd worden in een nieuwe publicatie waarin zal worden medegedeeld wanneer het ontwerp-wijzigingsbesluit ter inzage zal worden gelegd. De kennisgeving van de tervisielegging vindt dan plaats in het Gemeenteblad. Daarnaast kunt u te zijner tijd het voorstel tot wijziging van het omgevingsplan met bijlagen downloaden van internet via https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ en via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/home

U kunt op deze websites zoeken op adres of door de naam van het plan in te voeren.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar via telefoonnummer 0413 281911 of e-mail info@gemeentemaashorst.nl of n605volkel@gemeentemaashorst.nl . Meer informatie over het project staat op de website https://www.n605volkel.nl.

Op maandag 17 juli 2024 van 19.00 tot 21.00 uur vindt er een informatieavond plaats over de N605 in gemeenschapshuis De Schakel, Reestraat 49 in Volkel. Tijdens deze avond kunt u tekeningen van de weg bekijken en vragen stellen aan het projectteam. De gepresenteerde informatie zal ook worden gepubliceerd op genoemde website.

Maashorst, 14 juni 2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst

De secretaris

J.A.G.M. van Aaken

De burgemeester

J.A. van der Pas

Naar boven