Bestemmingsplan ‘Huysbongerdweg 4 Montfort’

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 30 mei 2024 het bestemmingsplan ‘Huysbongerdweg 4 Montfort’ heeft vastgesteld.

 

Het plan

Het bestemmingsplan ‘Huysbongerdweg 4 Montfort’ maakt de bouw van vier halfvrijstaande levensloopbestendige woningen mogelijk op de locatie Huysbongerdweg 4 in Montfort. De bestaande opstallen zullen daartoe worden gesloopt.

 

Inzage en raadplegen

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen met bijbehorende stukken vanaf 14 juni 2024 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis van Roerdalen, Schaapsweg 20 in Sint Odiliënberg. De planstukken zijn digitaal in te zien via Regels op de kaart - Omgevingsloket (overheid.nl), onder de codering: NL.IMRO.1669.BPMFT202HUYSBNGWG4-VG01.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

 

Beroep instellen

Volgend uit artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende 6 weken vanaf 14 juni 2024 beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, ongeacht of zij een zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    Niet belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. Dit verzoekt dient dezelfde gegevens te bevatten als het beroepschrift. Tevens dient het spoedeisende belang te worden aangetoond. Ook voor deze procedure is griffierecht verschuldigd.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda de Wild van het team Leefomgeving via telefoonnummer (0475) 538 888 op dinsdag, woensdag en donderdag.

Sint Odiliënberg, 13 juni 2024

Naar boven