Gemeente Westland, TIJDELIJK OPENSTELLEN EN INSTELLEN EENRICHTINGSVERKEER T.H.V. DE POLLER OP DE AMBACHTSWEG TE WATERINGEN

Documentnummer: 24-0002578

Burgemeester en wethouders van Westland,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op

- Artikel 18 eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW1994) zijn burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van Verkeersbesluiten in de gemeente Westland.

- Artikel 15, eerste lid, van de WVW1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake wegverkeer (hierna: BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of dit wordt gewijzigd. - Artikel 15, tweede lid, van de WVW1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Grondslag

Overeenkomstig artikel 2, lid 1, sub a en b, van de WVW1994 en artikel 21 van het BABW op de bovengenoemde weg maatregelen dienen te worden genomen met als doel:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;b. het beschermen van weggebruikers en passagiers;c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. Op basis van bovenstaande overweging en met inachtneming van: uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens;de Algemene wet bestuursrecht;de duurzaamheidsagenda 2012-2020 ‘Waardevol Westland’;het mandaatbesluit van de gemeente Westland is ondergetekende bevoegd dit besluit te nemen. (Mandatenregeling 2018) Overwegende datde in dit genoemde verkeersbesluit genoemde weg in eigendom, beheer en onderhoud van de gemeente Westland is;de in dit genoemde verkeersbesluit genoemde weg binnen de bebouwde kom van de kern Wateringen ligt;het in dit verkeersbesluit gaat om de Ambachtsweg en specifiek over het wegvak ter hoogte van de poller;de Ambachtsweg een erftoegangsweg is waar een maximum toegestane snelheid geldt van 30km/u;er op de Ambachtsweg een poller aanwezig is om selectief verkeer door te laten;er werkzaamheden plaatsvinden op de Herenstraat-Oosteinde in Wateringen;de werkzaamheden op de Herenstraat-Oosteinde tot medio oktober 2024 duren. Dit kan door omstandigheden korter dan wel langer duren;het verkeer wat normaliter door de Herenstraat rijdt nu zijn weg tijdelijk ergens anders moet vinden;door een gedeeltelijke openstelling van de Ambachtsweg dit de bereikbaarheid van Wateringen zal verbeteren;het om deze reden noodzakelijk is om de poller gedurende de werkzaamheden in de Herenstraat-Oosteinde te laten zakken; het wenselijk is om verkeer te sturen en niet in beide richtingen door de Ambachtsweg te leiden;dit te organiseren is door ter plaatse van de poller, eenrichtingsverkeer in te stellen, uitgezonderd fietsers en bromfietsers; het eenrichtingsverkeer geldt vanaf de Ambachtsweg richting de Erasmusweg;fietsers en bromfietsers uitgezonderd worden omdat zij een eigen voorziening hebben, in de vorm van een fietsstrook;deze tijdelijke maatregel duurt zolang er werkzaamheden zijn op de Herenstraat; deze tijdelijke maatregel ten goede komt aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid ten tijde van de tijdelijke maatregelen die horen bij de werkzaamheden in de Herenstraat-Oosteinde;het treffen van een of meerdere verkeersmaatregelen een normale maatschappelijke ontwikkeling is waarmee eenieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van de betrokkenen te blijven;er geen aanwijzingen zijn dat er sprake is van belangen die strijdig zijn met de gewenste verkeersmaatregelen, in die mate dat gesproken kan worden van onevenredigheid als bedoeld in artikel 3:4, lid 2, van de Algemene wet bestuursrecht. Mede gelet opGelet op artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de politie inzake de handhaafbaarheid.Gelet op artikel 26 van het BABW wordt dit besluit bekendgemaakt door op de in de artikelen 5 onderscheidenlijk 6 van de Bekendmakingswet bepaalde wijze.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten:

 

1. tot het tijdelijk laten zakken van de poller gedurende de werkzaamheden op de Herenstraat;

2. tot het tijdelijk instellen van eenrichtingsverkeer ter hoogte van de poller in de richting van de Erasmusweg, door het plaatsen van de verkeersborden C2, C3 en het onderbord OB54 conform model van bijlage I van het reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

de verkeersmaatregelen vast te hebben gelegd op hieronder opgenomen tekening met projectnaam: Openstelling Ambachtsweg d.d.: 07-12-2023

 

Westland, 11 januari 2024

Burgemeester en wethouders van Westland,

namens hen,

teammanger Ruimte,

J. Bos

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Laat het weten als u het niet eens bent met het besluit

De behandelend ambtenaar legt het besluit dan graag aan u uit. Als de uitleg duidelijk is hoeft u misschien geen bezwaarschrift te schrijven. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Dit kan op telefoonnummer 14 0174. Let op: wacht niet te lang. U heeft, nadat wij ons besluit hebben verstuurd, 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Ook als u ons belt blijft dit 6 weken.

Schrijf binnen 6 weken een bezwaarschrift

Komt uw bezwaarschrift te laat binnen? Dan kunnen we deze niet behandelen. In uw bezwaarschrift aan het college van burgemeester en wethouders schrijft u altijd:

  • 1.

    de datum

  • 2.

    uw naam en adres

  • 3.

    uw handtekening

  • 4.

    een omschrijving van dit besluit. Het is handig als u een kopie van het besluit meestuurt.

  • 5.

    de reden(en) waarom u het niet eens bent met dit besluit

Dit staat in artikel 6:5, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Als u bezwaar maakt is het verstandig om advies te vragen aan het Juridisch Loket, uw rechtsbijstandsverzekeraar of een advocaat.

Verstuur uw bezwaarschrift digitaal

Dit kan via https://www.gemeentewestland.nl/klachten-bezwaar-en-beroep/bezwaar-maken.html. Hiervoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben. Lukt digitaal versturen niet? Dan kunt u uw bezwaarschrift e-mailen naar info@gemeentewestland.nl. Lukt e-mailen niet, dan kunt u uw bezwaarschrift via de post versturen of op het gemeentekantoor afgeven. Via de post stuurt u uw bezwaarschrift naar Gemeente Westland, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk. Wilt u uw bezwaarschrift persoonlijk afgeven op het gemeentekantoor? Dit kunt u doen aan de Verdilaan 7 in Naaldwijk. Vergeet dan niet om een ontvangstbewijs te vragen.

Bij grote spoed is een voorlopige oplossing soms mogelijk

U vraagt hiervoor een voorlopige voorziening aan. Dit kan alleen als u al bezwaar heeft gemaakt en er ‘onverwijlde spoed’ is. Dit staat in artikel 8:81, eerste lid, van de Awb. De rechter beslist of er een voorlopige oplossing mogelijk is totdat de gemeente een besluit neemt. Voor het aanvragen van een voorlopige voorziening betaalt u griffierecht.

U stuurt uw verzoek voor een voorlopige voorziening naar:

de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank Den Haag

Postbus 20302

2500 EH Den Haag

Let erop dat u een kopie van uw bezwaar meestuurt. Meer informatie vindt u op www.rechtspraak.nl. U kunt uw voorlopige voorziening ook digitaal versturen via https://mijn.rechtspraak.nl/start/burger. Hiervoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben.

Naar boven