Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Ledeacker, De Quayweg 1 en 1a

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het bestemmingsplan Buitengebied Ledeacker, De Quayweg 1 en 1a. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2.

    De kosten voor het doorlopen van de gemeentelijke procedure voor het bestemmingsplan zijn op basis van de legesverordening in rekening gebracht.

Waar ligt het plangebied?

De planlocatie aan De Quayweg 1 en 1a is gelegen in het buitengebied van de kern Ledeacker in de gemeente Land van Cuijk. Het dichtstbijzijnde deel van de bebouwde kom van Ledeacker is gelegen op een afstand van circa 1,2 kilometer ten oosten van het plangebied. Het plangebied is kadastraal bekend als gemeente Wanroij, sectie H, nummers 603 (deels), 668 en 669. De kadastrale percelen hebben een gezamenlijk oppervlak van circa 18.960 m2.

Wat is de inhoud van het plan?

Doelstelling is derhalve om de planlocatie te herbestemmen van een intensieve agrarische bedrijfslocatie van een voormalige nertsenhouderij naar een passende woonbestemming met een recreatieve nevenfunctie in de vorm van twee recreatiewoningen, waarbij het bouwvlak zoveel als mogelijk wordt verkleind, gelet op het principe van zorgvuldig ruimtegebruik.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het bestemmingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag 17 januari 2024 tot en met dinsdag 27 februari 2024 . De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op het omgevingsloket (omgevingswet.overheid.nl. U kunt zoeken op de plannaam Buitengebied Ledeacker, De Quayweg 1 en 1a of op plannummer NL.IMRO.1982.BPBuDeQuayweg1en1a-VA01.

Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan ? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden; of

  • beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

U kunt tot en met 28 februari 2024 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 29 februari 2024 tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Cuijk, 16 januari 2024

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven