Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Brabantiapark’

Burgemeester en wethouders van Waalre maken bekend dat de gemeenteraad op 4 juni 2024 het bestemmingsplan: ‘Brabantiapark’ (identificatienummer NL.IMRO.0866. BP00215-0301) gewijzigd heeft vastgesteld.

Plan

Het bestemmingsplan voorziet in de afronding van woningbouw op het voormalige terrein van de Brabantiafabriek, door de realisatie van 4 appartementencomplexen met in totaal 116 appartementen in verschillende prijsklassen. De wijziging ten opzichte van het ontwerp betreft een nadere onderbouwing van de landschappelijke kwaliteitsverbetering in de toelichting van het plan.

Wet geluidhinder

Voor een deel van de nieuw te realiseren woningen zal de geluidsbelasting van de Brabantialaan boven de voorkeurswaarde van 48 dB liggen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 april 2024 een ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarde middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde liggen vanaf donderdag 20 juni tot en met woensdag 31 juli 2024 tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19 te Waalre. U kunt het plan eveneens raadplegen via www.waalre.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.0866.BP00215-0301.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan staat gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een vastgesteld bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn.

De besluiten treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het, indien u tijdig beroep heeft ingesteld, mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Waalre, 19 juni 2024

Naar boven