Voornemen tot ingebruikgeving gedeelte van perceel onbebouwde grond aan Jan van der Diesduncstraat 42 te Asten

 

De gemeente Asten (hierna: de gemeente) is voornemens om een gedeelte van een haar in eigendom toebehorend perceel onbebouwde grond in gebruik te geven aan de beoogde ingebruiknemer. Het betreft een gedeelte van het perceel onbebouwde grond, kadastraal bekend gemeente Asten, sectie H, nummer 1496 ter grootte van circa 12 m2 dat grenst aan Jan van der Diesduncstraat 42 te Asten (hierna: het in gebruik te geven perceel). Naar het oordeel van de gemeente is OBS de Horizon, die gevestigd is aan Jan van der Diesduncstraat 42 (hierna: de beoogde ingebruiknemer) de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor vermelde verhuur/ ingebruikgeving.

 

Motivering

De gemeente is van oordeel dat er op basis van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de ingebruikgeving. De gemeente wijst er ten overvloede op dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

 

De beoogde ingebruiknemer komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking, omdat:

  • 1.

    Het in gebruik te geven perceel direct grenst aan het perceel van de beoogde ingebruiknemer.

  • 2.

    Het in gebruik te geven perceel uitsluitend grenst aan het perceel van de beoogde ingebruiknemer.

  • 3.

    Het daardoor niet te verwachten is dat andere gegadigden interesse hebben in het in gebruik te geven perceel.

  • 4.

    Het in verhouding tot de geringe omvang van het in gebruik te geven perceel niet van de gemeente gevergd kan worden een omvangrijke en arbeidsintensieve procedure te volgen.

     

Reactietermijn

Als u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen ingebruikgeving, dan kunt u uiterlijk binnen 20 dagen na de datum dat deze bekendmaking in het Gemeenteblad is gepubliceerd een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter (civiel). U dient de gemeente hiervan onmiddellijk in kennis te stellen door het laten betekenen van de dagvaarding op het adres van de gemeente, bij gebreke waarvan het recht vervalt om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook te baseren, althans zijn uw rechten daarop uitgewerkt. Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail aan gemeente@asten.nl te verzenden onder vermelding van “dagvaarding inzake voorgenomen ingebruikgeving perceel H 1496 gedeeltelijk”.

 

Wij wijzen u erop, dat u moet motiveren waarom u een vergelijkbare positie inneemt als de beoogde ingebruiknemer en daardoor eveneens in aanmerking komt voor ingebruikneming van het genoemde perceel.

Indien er geen kort geding wordt gestart, acht de gemeente zich vrij om de overeenkomst voor de ingebruikgeving van het perceel kadastraal bekend gemeente Asten sectie H, nummer 1496 gedeeltelijk met de beoogde huurder te sluiten.

Als er wel een kort geding wordt gestart, beraadt de gemeente zich op het volgen van een openbare selectieprocedure ten aanzien van de ingebruikgeving van het perceel kadastraal bekend gemeente Asten sectie H, nummer 1496 gedeeltelijk.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778 Didam).

Naar boven