Ontwerp TAM-omgevingsplan TAM-omgevingsplan Oostzijde stationsomgeving Best

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van 12 juni tot en met 23 juli 2024 het ontwerp TAM-omgevingsplan ‘Oostzijde stationsomgeving Best’ en de m.e.r.-aanmeldnotitie ter inzage ligt. Voorheen heette deze procedure ‘terinzagelegging van een ontwerp-bestemmingsplan’.

Met het ontwerp TAM-omgevingsplan ‘Oostzijde stationsomgeving Best’ wordt de herontwikkeling van de oostzijde van de stationsomgeving in Best mogelijk gemaakt. Het doel is een uitnodigende entree van Best te realiseren waar het goed thuiskomen is, waar iedereen zich thuis voelt en waar mensen graag verblijven. Met één herkenbaar en stedelijk ensemble nabij het station met dorpse kwaliteiten zoals ruimte voor groen, ruimte voor langzaam verkeer en een menselijke maat.

Op grond van artikel 16.30 Omgevingswet en artikel 10.3c Omgevingsbesluit ligt het ontwerp TAM-omgevingsplan gedurende bovengenoemde periode ter inzage. Tevens is het ontwerp TAM-omgevingsplan digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0753.TAMOPStationOost-ON01. Een link naar deze site is ook opgenomen op www.gemeentebest.nl. Tijdens de openingstijden kan het ontwerp TAM-omgevingsplan worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 2 te Best.

Onderdeel van de beoordeling of een aanvraag om een wijziging omgevingsplan volledig is, is een toets aan de regels over een milieueffectrapportage op basis van paragraaf 16.4.2 van de Omgevingswet en afdeling 11.2 van het Omgevingsbesluit. Met dit planvoornemen wordt onder andere woningbouw en commerciële voorzieningen mogelijk gemaakt. Het betreft een stedelijk ontwikkelingsproject. Voor een stedelijk ontwikkelingsproject is een mer-plicht niet van toepassing. Er is echter wel sprake van een mer-beoordelingsplicht. Hiervoor is een aanmeldnotitie opgesteld, welk gelijktijdig met het TAM-omgevingsplan ter inzage wordt gelegd.

Zienswijze indienen tegen het ontwerp TAM-omgevingsplan

Van 12 juni tot en met 23 juli 2024 is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het TAM-omgevingsplan. Dit kan schriftelijk, mondeling of digitaal zijn.

  • 1.

    Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

  • 2.

    Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met de behandelend ambtenaren, E. Gans of K. Mauser, via telefoonnummer 14 0499.

  • 3.

    Een digitale zienswijze kan worden ingediend via de site: https://www.gemeentebest.nl/formulieren/indienen-zienswijze.

Heeft u vragen over het ontwerp TAM-omgevingsplan neemt u dan contact op met E. Gans of K. Mauser via telefoonnummer 14 0499.

Best, 11 juni 2024

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven