Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan ‘De Streek, wijzigingsplan Oude Rijksweg 54 Staphorst’

Burgemeester en wethouders van Staphorst hebben op 28 mei 2024 het wijzigingsplan ‘De streek, wijzigingsplan Oude Rijksweg 54 Staphorst’ (gewijzigd) vastgesteld. Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders vanwege wegverkeerslawaai hogere grenswaarden vastgesteld. Hieronder staat waarover het plan gaat. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Waar gaat het plan over?

Op dit moment heeft de Oude Rijksweg 54 een woonbestemming voor 1 woning. Dit wijzigingsplan voorziet in de splitsing van de bestaande boerderij in twee wooneenheden en de realisatie van een nieuwe dubbele woning achter de boerderij. Het plan voorziet hiermee in de toevoeging van drie nieuwe wooneenheden. De algehele ontwikkeling wordt landschappelijk ingepast op basis van een erfinrichtingsplan.

Het wijzigingsplan wijkt af van het ontwerpwijzigingsplan

Eind 2023 / begin 2024 kon iedereen reageren op het ontwerp van het wijzigingsplan. Wij hebben een aantal reacties ontvangen. Naar aanleiding van deze reacties is het vastgestelde wijzigingsplan op een aantal punten anders dan het ontwerpwijzigingsplan en is het erfinrichtingsplan aangepast. De verschillen kunt u lezen in het ‘‘Rapport zienswijzen ontwerpwijzigingsplan De Streek, Oude Rijksweg 54 Staphorst’.

Hoe kunt u het plan bekijken?

Iedereen kan vanaf woensdag 12 juni 2024 het vastgestelde wijzigingsplan bekijken. Dit kan via:

  • 1.

    De landelijke website: https://www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/. Op deze website kunt u zoeken op het adres of het plannummer: NL.IMRO.0180.2112023008-VS01.

  • 2.

    Het gemeentehuis: Hier kunt u de stukken bekijken. Dit kan alleen als u een afspraak maakt via: (0522) 467 467.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

De nieuwe woning ligt dichtbij de Oude Rijksweg, Geerligsland en de Rijksweg A28. Daarom zijn voor de woning hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder vastgesteld. De procedure voor deze hogere grenswaarden maakt onderdeel uit van de wijzigingsplanprocedure. Het besluit hogere grenswaarden ligt daarom tegelijk met het wijzigingsplan ter inzage. Deze stukken vindt u ook als bijlage bij deze bekendmaking.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het wijzigingsplan?

Als u belanghebbende bent en het niet eens bent met het wijzigingsplan dan kunt u beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van donderdag 13 juni 2024 tot en met woensdag 24 juli 2024.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Stelt u beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als u dit uiterlijk 20 maart 2024 doet, dan treedt het nieuwe wijzigingsplan nog niet in werking, totdat op uw verzoek is beslist.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Wanneer treedt het wijzigingsplan in werking?

Het wijzigingsplan treedt in werking op donderdag 25 juli 2024. Enige uitzondering is als iemand vóór 25 juli 2024 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

Naar boven