Kennisgeving voorgenomen verkoop en verpachting percelen in Nederweert

Burgemeester en wethouders van Gemeente Nederweert (hierna: Gemeente Nederweert) maken hierbij bekend het voornemen te hebben om de percelen, kadastraal bekend gemeente Nederweert, zoals onderstaand weergegeven, te verkopen aan Staatsbosbeheer (hierna SBB):

Kadastrale omschrijving

Oppervlakte

gemeente

Sectie

nr

ha

a

ca

Nederweert

N

279

02

04

80

Nederweert

N

285

01

46

30

Nederweert

N

293

00

30

50

Nederweert

N

325

00

43

60

Totaal

04

25

20

Gemeente Nederweert is van mening dat bij deze verkoop geen mededingingsruimte door middel van een openbare selectieprocedure hoeft te worden geboden, omdat slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van deze grond. De criteria die Gemeente Nederweert daarbij in aanmerking neemt zijn de volgende:

1. Opgave Gemeente

Tijdens de collegevergadering van 2 feb 2021 (BW-21-03351) is besloten dat de gemeente Nederweert voornemens is een fietspad te realiseren aan de Moostdijk te Nederweert, ten behoeve van het verbeteren van de verkeersveiligheid. De gemeente Nederweert heeft daarvoor middelen ter beschikking gesteld, onder meer voor de grondverwerving.

In onderhavig geval koopt Gemeente Nederweert de voor de aanleg van het beoogde fietspad benodigde gronden van Staatsbosbeheer. In ruil voor medewerking door Staatsbosbeheer aan de verkoop van de gronden voor de aanleg van het fietspad, verkoopt Gemeente Nederweert bovengenoemde gronden aan Staatsbosbeheer.

2. Doel van de verkoop

Het doel van deze grondverkoop is het tot stand brengen van een grondruil, waarbij Gemeente Nederweert gelijktijdig in eigendom verkrijgt de percelen landbouwgrond, kadastraal bekend Gemeente Nederweert, sectie N, nummers 1049 en 1050, samen groot 0,1725 ha ten behoeve van de aanleg van een fietspad. De betrokken partijen zijn op elkaar aangewezen voor de verkoop, aangezien alleen hiermee de gronden kunnen worden verworven voor de aanleg van het beoogde fietspad.

Eén serieuze gegadigde

Gezien de ligging en omvang van de genoemde gronden is Staatsbosbeheer de enige serieuze gegadigde voor aankoop van genoemde gronden en middels een grondruil gelijktijdig te komen tot aankoop door de Gemeente Nederweert van de benodigde gronden om de beoogde beleidsdoelstellingen (een fietspad aan de Moostdijk te Nederweert) te realiseren. De verkoop geschiedt tegen marktconforme prijzen.

Vervaltermijn reactie

Op basis van bovenstaande selectiecriteria is Staatsbosbeheer aangemerkt als enige serieuze gegadigde voor de aankoop van bovengenoemde gronden, om middels een grondruil de benodigde gronden te verwerven voor het realiseren van de beoogde doelstelling.

Vervaltermijn reactie

Eenieder die meent dat hij, met inachtneming van voornoemde criteria, als een serieuze gegadigde ook voor de aankoop van genoemde gemeentepercelen in aanmerking komt, dient dit gemotiveerd kenbaar te maken. De reactie dient uiterlijk op 2 juli 2024 schriftelijk ingediend te zijn bij de gemeente Nederweert, t.a.v. de heer W. Bijlmakers, Postbus 2728, (6030 AA) te Nederweert of via e-mail: info@nederweert.nl.

De termijn van 20 dagen geldt als een vervaltermijn. Als Gemeente Nederweert binnen de vervaltermijn geen reactie ontvangt, zal de grond verkocht worden.

Bij gebreke van een tijdige en gemotiveerde reactie vervalt het recht om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Gemeente Nederweert en Staatsbosbeheer zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

In de brief of e-mail staat in elk geval:

  • -

    uw naam, adres, datum, e-mailadres en telefoonnummer;

  • -

    de reden op grond waarvan u meent in aanmerking te komen voor de aankoop.

Naar boven