Gedeeltelijke intrekking voorkeursrecht Alting en Smalbroek (Beilen)

 

De gemeenteraad van de gemeente Midden-Drenthe heeft op 14 december 2023 op grond van het bepaalde in artikel 2 Wvg in samenhang met artikel 5 Wvg besloten om percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

Het college heeft op 4 juni 2024 besloten om deze aanwijzing gedeeltelijk in te trekken. Deze gedeeltelijke intrekking ziet op enkele percelen waarop een woning staat en waarvoor geldt dat op dit moment met voldoende zekerheid kan worden gezegd dat het gehele kadastrale perceel waarop die woning staat, buiten de woningbouwontwikkeling in Alting en Smalbroek respectievelijk Beilen blijft. De eigenaren van de betreffende percelen worden schriftelijk over deze intrekking geïnformeerd.

 

Inwerkingtreding 

Het besluit van het college treedt in werking één dag na publicatie in het Gemeenteblad, te weten op 8 juni 2024.

 

Terinzagelegging 

Het besluit van het college ligt samen met bijbehorende bijlagen (kadastrale kaarten en een - geanonimiseerde - lijst met daarop de percelen waarvoor de aanwijzing is ingetrokken) voor eenieder kosteloos, gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis van Midden-Drenthe (Raadhuisplein 1 in Beilen).

De openingstijden zijn:

- Maandag van 8.30 – 16.30 uur

- Dinsdag van 8.30 – 14.30 uur

- Woensdag van 8.30 – 16.30 uur

- Donderdag van 8.30 – 16.30 en donderdagavond van 17.00 – 20.00 uur

- Vrijdag van 8.30 – 12.00 uur

De stukken zijn ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Midden-Drenthe (www.middendrenthe.nl)

 

Bezwaar 

Als u het niet eens bent met het besluit van het college, dan kunt u, mits uw belangen rechtstreeks bij de intrekking zijn betrokken, binnen zes weken na de publicatie van het besluit in het Gemeenteblad d.d. 7 juni 2024, een gemotiveerd bezwaarschrift sturen naar de gemeenteraad van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA Beilen. In het bezwaarschrift zet u:

- uw naam en adres;

- de datum van uw bezwaarschrift;

- een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- waarom u het niet met het besluit eens bent en

- uw handtekening.

Indien u beschikt over “DigiD” kunt u uw bezwaarschrift ook indienen via www.middendrenthe.nl (zoek op: ‘indienen bezwaarschrift’).

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op. Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. De voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen. De Voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien het spoedeisend belang kan worden aangetoond. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

 

Nadere inlichtingen

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw A. Schneider-Karsten (telefoonnummer 0593 - 539306).

 

Beilen,7 juni 2024

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe

 

 

Naar boven