Voornemen tot uitgifte in erfpacht van de voormalige stortplaatsen op de locaties Leiffenderhofweg en Krekelbergerweg te Schinveld en Veestraat te Jabeek van Nazorg Limburg B.V. aan Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland

Nazorg Limburg B.V. is voornemens om, zodra zij eigenaar is, de hierna te noemen percelen in erfpacht uit te geven aan Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland gevestigd te Amersfoort (verder te noemen “Natuurmonumenten”).

  • 1.

    Perceel kadastraal bekend gemeente Schinveld, sectie D, nummer 146 (Leiffenderhofweg ongenummerd);

  • 2.

    Perceel kadastraal bekend gemeente Schinveld, sectie D, nummer 154 (Krekelbergerweg ongenummerd);

  • 3.

    Perceel kadastraal bekend gemeente Jabeek, sectie C, nummer 476 (Veestraat ongenummerd).

Nazorg Limburg B.V. is voornemens deze percelen niet eerder dan 20 dagen na de datum van deze publicatie in erfpacht over te dragen aan Natuurmonumenten.

Nazorg Limburg B.V. is gespecialiseerd in de eeuwigdurende nazorg van voormalige Limburgse stortplaatsen en voert deze taak uit namens haar aandeelhouders, zijnde alle Limburgse gemeenten. De hiervoor aangehaalde locaties betreffen voormalige stortlocaties die voorzien zijn van hoofdzakelijk bos. Natuurmonumenten heeft de locaties 1 en 3 nu in erfpacht van de gemeente Beekdaelen, zodat het bovengrondse natuurbeheer gewaarborgd is. Daarnaast is Natuurmonumenten eigenaar van locatie 2. Gelet op het vorenstaande is Natuurmonumenten bereid afstand te doen van haar erfpachtrecht met de gemeente Beekdaelen ten behoeve van Nazorg Limburg B.V. voor de locaties genoemd onder 1 en 3 als ook het eigendomsrecht van locatie 2 aan Nazorg Limburg over te dragen onder de voorwaarde dat zij de locaties vervolgens weer in erfpachtrecht krijgt van Nazorg Limburg B.V. zodat de natuurwaarden binnen het gebied waar zij zich altijd voor hebben ingezet geborgd blijven. Gezien het vorenstaande komt Natuurmonumenten als enige serieuze gegadigde partij in aanmerking voor de uitgifte in erfpacht.

Nazorg Limburg B.V. zal niet eerder dan 20 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot uitgeven in erfpacht van de bovengenoemde percelen aan Natuurmonumenten. Andere partijen die eveneens menen als serieuze gegadigde in aanmerking te komen, kunnen daartoe binnen 20 dagen na datum van deze publicatie een schriftelijk gemotiveerd verzoek indienen bij Nazorg Limburg B.V. Dit kan door het versturen van een e-mail aan info@bodemzorglimburg.nl onder vermelding van: “Interesse in erfpacht percelen Leiffenderhofweg, Krekelbergerweg en Veestraat”. De gestelde termijn betreft een uiterlijke termijn. Een verdere verlenging van deze termijn is niet aan de orde.

Naar boven