Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan Flevolaanterrein Enkhuizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken het volgende bekend. Op 28 mei 2024 heeft de raad bestemmingsplan ‘Flevolaanterrein’ (1e partiële herziening binnenstad en havens) gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

De herziening heeft betrekking op de percelen gelegen tussen de Flevolaan en de spoorlijn / het rangeerterrein in Enkhuizen. De aanleiding voor deze herziening is de wens van de gemeente Enkhuizen om daar een openbaar parkeerterrein aan te leggen voor langparkeerders en autobussen. Deze locatie is nu in gebruik door een aan de overzijde van de Flevolaan gelegen bedrijf als parkeerterrein voor haar personeel alsmede opslag. Het is de bedoeling dat deze faciliteit opschuift c.q. wordt verplaatst naar een plek ten westen van het huidige. Met de vaststelling van deze herziening van het bestemmingsplan zijn deze ontwikkelingen planologische mogelijk gemaakt.

Gewijzigde vaststelling

De raad heeft bij de vaststelling besloten om de mogelijkheid voor ‘Solar Parking’ op te nemen. Daartoe is aan artikel 21.3 (Afwijken van de bouwregels) toegevoegd dat overkappingen voor zonnepanelen toegestaan kunnen worden. Ook is de functieaanduiding ‘opslag’ op de verbeelding voor het gehele plangebied van deze 1e partiële herziening van toepassing verklaard.

Ter inzage

Dit plan ligt voor een ieder ter inzage vanaf vrijdag 7 juni 2024 tot en met donderdag 18 juli 2024 (zes weken). U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ onder identificatienummer: NL.IMRO.0388.Flevolaanterrein-VA01

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken in het Stadskantoor, Hoogstraat 11, 1601 KT Enkhuizen. Hiervoor kunt u tijdens de openstelling van het gemeentehuis een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer: 0228-360100 of via www.enkhuizen.nl.

Beroep

Vanaf 8 juni 2024 kan een belanghebbende gedurende zes weken beroep instellen. Stuur uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Naar boven