Vaststelling bestemmingsplan Lieving 49 te Beilen

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 30 mei 2024 het bestemmingsplan ‘’Lieving 49 te Beilen’’ met IMRO-code NL.IMRO.1731.Lieving49BEI-VST1 heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt begrensd door het adres Lieving 49 te Beilen.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de stopzetting van de bedrijfsvoering van het agrarisch bedrijf en het initiatief om enkele burgerwoningen mogelijk te maken in het kader van de ruimte-voor-ruimte regeling. Binnen de huidig planologisch kaders is dat niet mogelijk.

De imro-code van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1731.Lieving49BEI-VST1.

Verder maken burgemeester en wethouders bekend dat zij de grenswaarde voor geluid, afkomstig van het wegverkeerslawaai op de doorgaande weg Lieving, voor (een deel van de) woningen verhogen naar 50 en 52dB Lden. Verwezen wordt naar het besluit hogere waarde die als bijlage is opgenomen bij deze publicatie op www.officielebekendmakingen.nl.

Exploitatieovereenkomst

Op basis van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), specifiek afdeling 6.4, is de gemeente verplicht om bij de realisatie van een bouwplan de plankosten op de initiatiefnemer te verhalen. Dit is middels een overeenkomst bewerkstelligd. Deze overeenkomst behoort bij en gaat over hetgeen dat in voorliggend vastgesteld bestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt. Deze overeenkomst lag vanaf 20 december 2023 gelijktijdig met de inzage van het ontwerpbestemming ter inzage (de publicatie van de overeenkomst kunt u hier vinden: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-538247.html).

Inmiddels is de inzagetermijn afgelopen. Tegen de overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 12 juni 2024 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn in te zien op https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eveneens is het bestemmingsplan op het gemeentehuis digitaal in te zien. Om het bestemmingsplan op het gemeentehuis digitaal in te zien kunt u het beste een afspraak maken met de behandelend ambtenaar (verwezen wordt naar de alinea met als kop ‘’Informatie’’).

De imro-code van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.1731.Lieving49BEI-VST1.

Beroep

Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die op tijd beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient u een afschrift van het beroepschrift mee te sturen.

Informatie

Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Jorrit Zeldenrust van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

 

Naar boven