Bestemmingsplan 'Reestraat Herkenbosch'

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 30 mei 2024 het bestemmingsplan ‘Reestraat Herkenbosch’ gewijzigd heeft vastgesteld.   

Het plan

Het bestemmingsplan ziet op de locatie Reestraat ong. Herkenbosch. Deze locatie is kadastraal bekend als gemeente Melick en Herkenbosch, sectie A, nummer 5785 (gedeeltelijk). In het bestemmingsplan wordt de groenvoorziening, gelegen tegenover het bestaande woonwagenterrein, deels bestemd als ‘Wonen – Woonwagenstandplaats’ ten behoeve van de realisatie van vijf nieuwe woonwagenstandplaatsen en deels bestemd als ‘Verkeer’ voor de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen. Een deel van de bestaande groenvoorziening blijft behouden.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van een aantal ambtshalve wijzigingen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden in de Nota van ambtshalve wijzigingen behorende bij het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

 Inzage en raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 7 juni 2024 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. De planstukken staan ook op https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart (of www.ruimtelijkeplannen.nl) onder de codering: NL.IMRO.1669.BPHKB2023Reest-VG01.

Beroep instellen

Volgend uit artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende 6 weken, vanaf 7 juni 2024, beroep worden ingesteld.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de Afdeling een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen.

Inwerkingtreding  

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.   

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guusje Vosbeek van het team Leefomgeving via telefoonnummer (0475) 538 888.

 

Naar boven