Wijzigingsplan “Terwispel – Woonuitbreiding Kolderveen” (gewijzigd) vastgesteld

 

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat met ingang van donderdag 6 juni 2024, gedurende zes weken het op 7 mei 2024 (gewijzigd) vastgestelde wijzigingsplan “Terwispel – Woonuitbreiding Kolderveen” ter inzage ligt.

 

Strekking van het wijzigingsplan Terwispel - W oonuitbreiding Kolderveen

Vanwege de roep om meer woningen in Terwispel hebben verschillende bewoners het initiatief genomen om een woongebied te realiseren in de driehoek tussen de Nieuwe Vaart, het Kolderveen en de bebouwing langs De Streek. Hiervoor is de Stichting Moai Wenplak Terwispel opgericht om dit woongebied te realiseren. Het wijzigingsplan “Terwispel - Woonuitbreiding Kolderveen” voorziet in de gevraagde ruimtelijke ontwikkeling door daartoe de bestemming van de betrokken gronden van ‘Agrarisch-Cultuurgrond’ naar ‘Wonen’ te wijzigen.

 

Gewijzigde vaststelling

Het wijzigingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Zo is op de planverbeelding de plancontour aan de zuidoostzijde aangepast, zodat deze volledig binnen het wijzigingsgebied valt. En zijn de maximale woningaantallen op de planverbeelding aangepast als gevolg van een actuele stikstofberekening en de daarbij behorende voorwaardelijke bepaling in artikel 8.1 van het wijzigingsplan. Daarnaast is in de planregels de fasering van de bouw van de woningen aangepast en daarmee samenhangend de voorwaardelijke bepalingen van het genoemde artikel 8.1. Ook is er een voorwaardelijke verplichting in hetzelfde artikel aangebracht ten aanzien van het bij het plan behorende groenplan. Het betreffende groenplan maakt nu onderdeel uit van de bijlagen bij de planregels. Tenslotte zijn er nog enkele aanpassingen aangebracht in de toelichting van het wijzigingsplan, die overigens geen juridisch bindende werking heeft. Dit in tegenstelling tot de planverbeelding en de planregels.

 

Het inzien van het plan

Het wijzigingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 in Beetsterzwaag. U kunt de stukken ook digitaal raadplegen via het Omgevingsloket: https://omgevingswet.overheid.nl, onder Regels op de kaart. Op deze website kunt u op ‘Locatie zoeken’ of kunt u via ‘Document zoeken’ de stukken oproepen via het invullen van het identificatienummer NL.IMRO.0086.14BPWKolderveenII-0301. De directe link is: https://omgevingswet.overheid.nl/. Het wijzigingsplan is eveneens raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl of in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl.

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de terinzagelegging kan tegen het wijzigingsplan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Digitaal beroep

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u eventueel digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan) en de gronden van het beroep. Verder zendt u een kopie mee van de (eventuele) zienswijze die u tegen het ontwerpwijzigingsplan hebt ingediend of u geeft een toelichting waarom u niet in de gelegenheid was een zienswijze in te dienen.

 

 

Beetsterzwaag, 5 juni 2024.

Burgemeester en wethouders van Opsterland

Naar boven