Publicatie ontwerp omgevingsvergunning “uitbreiding bestaande schaapskooi aan de Jarig van der Wielen Wei 2A te Bakkeveen” en de daarbij behorende ontwerp verklaring van geen bedenkingen (uitgebreide vergunningsprocedure).

 

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat met ingang van donderdag 6 juni 2024 gedurende zes weken het ontwerp van de omgevingsvergunning “uitbreiding bestaande schaapskooi aan de Jarig van der Wielen Wei 2A te Bakkeveen” en de daarbij behorende ontwerp verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad ter inzage liggen.

 

Inhoud en ligging

Het ontwerp van de omgevingsvergunning “uitbreiding bestaande schaapskooi aan de Jarig van der Wielen Wei 2A te Bakkeveen” heeft betrekking op de volgende activiteiten:

- Het bouwen van een bouwwerk.

- Handelen in strijd met de ruimtelijke regels.

- Omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM).

Met de omgevingsvergunning wordt het mogelijk gemaakt om de bestaande schaapskooi aan de Jarig van der Wielen Wei 2A te Bakkeveen uit te breiden met een nieuw deel. Het beheer van de Natura 2000-gebieden, waaronder de Bakkeveense Duinen en de overige heidegebieden vindt deels plaats met de (eeuwenoude) inzet van een schaapskudde met herder. Om dat beheer ook naar de toekomst toe te kunnen borgen is het noodzakelijk gebleken om de bestaande schaapskooi aan de Jarig van der Wielen Wei zodanig uit te breiden dat de gehele schaapskudde van It Fryske Gea er op een goede en veilige wijze kan overwinteren en lammeren.

 

Raadplegen van stukken

U kunt de stukken digitaal raadplegen via het Omgevingsloket: https://omgevingswet.overheid.nl, onder Regels op de kaart. Op deze website kunt u op ‘Locatie zoeken’ of kunt u via ‘Document zoeken’ de stukken oproepen via het invullen van het identificatienummer NL.IMRO.0086.01OVJvdWielenW2A-0201. De directe link is: https://omgevingswet.overheid.nl/. De ontwerp omgevingsvergunning is eveneens raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl of in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl.

 

Zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen voor wat betreft de ontwerpvergunning worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders en voor wat betreft de ontwerpverklaring van geen bedenkingen aan de gemeenteraad, Postbus 10.000, 9244 ZP, Beetsterzwaag, onder vermelding van dossiernummer: Z2023-00004321.

Voor uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Hilda Miedema van het team Vergunningen via telefoonnummer 0512-386222 of e-mail naar Vergunningen@owo-gemeenten.nl.

 

 

Beetsterzwaag, 5 juni 2024

Burgemeester en wethouders van Opsterland

Naar boven