Omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan – planologisch mogelijk maken 130 woningen Sallandstraat Haalderen ODRA23AB2293

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de verleende omgevingsvergunning voor het planologisch mogelijk maken van 130 woningen aan de Sallandstraat in Haalderen, inclusief bouw- en woonrijp maken, met zaaknummer ODRA23AB2293, ter inzage ligt. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

De omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing en ziet op het verzoek om planologisch te mogen afwijken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Lingewaard’ voor maximaal 130 woningen en het bouw- en woonrijp maken van het terrein. Er worden met deze vergunning nog géén bouwwerkzaamheden voor woningen toegestaan.

Onmiddellijke inwerkingtreding omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat de omgevingsvergunning onmiddellijk in werking treedt op de dag na deze bekendmaking (artikel 6.2 Wabo). De werkzaamheden voor het bouwrijp maken starten op donderdag 6 juni 2024. 

U kunt de rechter vragen om de werkzaamheden stil te leggen. Daarvoor moet u beroep instellen en een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank Gelderland. Onder het kopje ‘Beroep’ vindt u hierover meer informatie.

Inzien 

De omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 6 juni 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 17 juli 2024, digitaal ter inzage (technische storingen voorbehouden).

De documenten kunt u digitaal bekijken onder het kopje “Bekijk documenten” links boven bij deze publicatie.

De omgevingsvergunning kunt u op afspraak (digitaal) inzien in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Hiervoor kunt u een afspraak maken via het Klantcontactcentrum op telefoonnummer (026) 32 60 111.

Beroep

Tegen deze beschikking kan tot en met woensdag 17 juli 2024 beroep worden ingesteld bij de rechtbank Gelderland, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden, voor indieners van een zienswijze en voor een ieder die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de ontwerpvergunning naar voren te brengen.

U kunt uw beroepschrift digitaal indienen via https://mijn.rechtspraak.nl/start/burger.

Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland. Als u de uitspraak van de rechter op het beroep niet wilt afwachten kunt u in zo’n verzoek vragen om het besluit te schorsen.

Voor de mogelijkheid om digitaal een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen, kunt u kijken op https://mijn.rechtspraak.nl/start/burger.

Voor het in behandeling nemen van zowel het beroep als de voorlopige voorziening vraagt de rechtbank betaling van griffierecht.

Crisis- en herstelwet

Op deze vergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing, omdat dit een ontwikkeling betreft van meer dan 11 woningen. Dit houdt in dat er procedurele versnellingen van toepassing zijn. Dat betekent dat:

- u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen de verleende omgevingsvergunning;

- de rechter uw beroep niet-ontvankelijk kan verklaren, indien u binnen de beroepstermijn geen gronden heeft ingediend;

- u de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn van zes weken niet meer kan aanvullen.

Bemmel, 5 juni 2024

Naar boven