Wijziging omgevingsplan gemeente Capelle aan den IJssel bruidsschat

Aanhef

Het  college van burgemeester en wethouders van maken bekend dat zij de wijziging omgevingsplan bruidsschat gemeente Capelle aan den IJssel op 30 mei 2024 ter inzage leggen.

Aanleiding en inhoud

De aanleiding voor het wijzigen van het omgevingsplan is de Omgevingswet die per 1 januari 2024 in werking is getreden. Onder deze wet verhuizen regels vanuit het Rijk naar gemeenten. Deze regels heten de bruidsschatregels en maken automatisch onderdeel uit van het tijdelijke deel van het omgevingsplan van de gemeente Capelle aan den IJssel. Gemeenten kunnen de bruidsschatregels wijzigen of laten vervallen. De gemeenteraad van de gemeente Capelle aan den IJssel  heeft op 18 december 2023 besloten een aantal artikelen uit de bruidsschat te wijzigen. Met deze ontwerp wijziging omgevingsplan verwerken we deze wijziging van de bruidsschatregels in hoofdstuk 22 van het omgevingsplan.  Het college heeft op 17 januari 2024 de ontwerpwijziging van het omgevingsplan vastgesteld en voor zes weken ter inzage gelegd. Iedereen kon deze zes weken een zienswijze indienen op de wijziging.   

Ambtelijke wijzigingen

Na het ontwerpbesluit zijn er twee inventarisatiefouten ontdekt in de ontwerpwijziging van het omgevingsplan. In deze wijziging zijn naast de wijzigingen uit de ontwerpwijziging ook de artikelen 22.27 f en 22.300 gewijzigd. 

Beroep instellen tegen dit besluit

Als u het niet eens bent met het besluit kunt u met ingang van 29‑05‑2024 gedurende zes weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de Raad van State. Zie voor de mogelijkheden de website van de Raad van State.

Participatie

Het college van B&W heeft op 17 januari 2024 het voornemen tot het wijzigen van het omgevingsplan bekendgemaakt. De voorgenomen wijziging van het omgevingsplan is beleidsneutraal ten opzichte van de landelijke en Capelse wet- en regelgeving voor inwerkingtreding van de Omgevingswet. Daarom is ervoor gekozen om participatie achterwege te laten. De ketenpartners zoals Dorps, Stad & Land (DSL) en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) zijn wel geraadpleegd en hebben gereageerd op ons voorstel. 

Zienswijzen

Er zijn geen zienswijzen ingediend op de ontwerpwijziging van het omgevingsplan.

Het gewijzigde omgevingsplan bekijken  

Het gewijzigde omgevingsplan ligt van donderdag 30 mei 2024 tot en met woensdag 10 juli 2024 zes weken ter inzage. U kunt het omgevingsplan digitaal bekijken via: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document?documentID=/akn/nl/act/gm0502/2020/omgevingsplan. U kunt de stukken ook inzien in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Op deze website vindt u de openingstijden van het gemeentehuis: www.capelleaandenijssel.nl/contact-en-openingstijden.  

Mogelijkheid tot beroep

Als u het niet eens bent met de wijziging van het omgevingsplan dan kunt u beroep indienen bij de rechter. U kunt beroep indienen als u belanghebbend bent (ook als u eerder geen zienswijzen heeft ingediend). U kunt ook beroep indienen als u niet belanghebbend bent, maar wel een zienswijze ingediend heeft of als u uw kans om zienswijzen in te sturen heeft gemist zonder dat het uw schuld is.  

 U kunt uw beroep schriftelijk sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. U moet daar wel griffierecht voor betalen.  

Inwerkingtreding van het omgevingsplan  

Het gewijzigde omgevingsplan treedt 4 weken na de dag van bekendmaking in werking

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke ordening van de afdeling Stadsontwikkeling via telefoonnummer 14 010 of via het emailadres ruimtelijkebesluiten@capelleaandenijssel.nl

Naar boven