Voorgenomen verkoop percelen RBL Haps

Inleiding

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de verkoop of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop. De gemeente Land van Cuijk en RBL B.V. (Regionaal Bedrijventerrein Laarakker) zijn ieder eigenaar van percelen grond binnen bedrijventerrein Laarakker te Haps. De gemeente en RBL B.V. zijn voornemens om gronden te ruilen, waarbij RBL B.V. de percelen Cuijk, sectie K nummers 3224 en 3765, ter grootte van 21.046 m2 in eigendom zal verwerven.

Motivering

De ruiling van deze percelen maakt deel uit van de afspraken die de gemeente en RBL B.V. in de samenwerkingsovereenkomst van 4 december 2007 hebben gemaakt om te komen tot ontwikkeling en realisatie van Regionaal Bedrijventerrein Laarakker. Gelet op de gemaakte afspraken en de reeds bestaande eigendomsposities op deze locatie, wordt RBL B.V. aangemerkt als enige serieuze gegadigde en wordt er geen openbare selectieprocedure doorlopen.

Bent u desalniettemin van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de koop van onderstaande percelen omdat u interesse heeft en ook aan de gestelde criteria kunt voldoen, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, locatie ’s-Hertogenbosch. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van twintig kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het opsturen van de concept dagvaarding aan arjan.eising@landvancuijk.nl.

Wenst u enkel een nadere toelichting, dan kunt u contact opnemen met het Team Projectenbureau van de gemeente Land van Cuijk.

Naar boven