Vaststelling wijzigingsplan ‘Dr. Nuijensstraat 31 Westwoud, Drechterland

Burgemeester en wethouders van Drechterland hebben op 30 april 2024 het wijzigingsplan Dr. Nuijensstraat 31 vastgesteld. Dit plan is op grond van artikel 3.6, eerste lid onder a Wet ruimtelijke ordening vastgesteld met toepassing overgangsrecht van de Invoeringswet Omgevingswet ex artikel 4.6, lid 2 sub a onder 1.

Inhoud wijzigingsplan

Met het wijzigingsplan wordt het agrarisch bouwvlak zoals in het bestemmingsplan ‘Drechterland Noord 2011’ voor het agrarisch bedrijf Dr. Nuijensstraat 31 is opgenomen vergroot tot 1 ha. Het betreft een uitbreiding in noordelijke richting aan de achterzijde van het bedrijf. Deze wijziging is mogelijk met toepassing van artikel 3.7.1 van het bestemmingsplan Drechterland Noord 2011.

Gevoerde procedure

Op grond van artikel 3.4 Algemene wet bestuursrecht, juncto artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening heeft het ontwerp 6 weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen op het ontwerp ontvangen.

Ter inzage

Het wijzigingsplan ligt met ingang van 30 mei 2024 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen gedurende deze periode worden ingezien op de landelijke voorziening www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ onder identificatienummer: NL.IMRO.0498.WPdrnuijens31-VG01.

Voor het inzien van de papieren versie van het wijzigingsplan kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0228-352352 of via www.drechterland.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Binnen de beroepstermijn kan een belanghebbende gedurende zes weken beroep instellen tegen dit besluit. De beroepstermijn loopt van 31 mei 2024 t/m 11 juli 2024. Stuur uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift kan ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) benodigd.

Vermeld in de brief in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat en de gronden van het beroep. Vergeet niet uw handtekening te zetten. Voor het instellen van beroep bent u griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven