Omgevingsvergunning tijdelijke woningen Willem-Alexanderlaan Posterholt

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen hebben een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van 12 tijdelijke woningen aan de Willem-Alexanderlaan in Posterholt. De locatie is kadastraal bekend als gemeente Posterholt, sectie D, nummer 978.

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten:

  • 1.

    Het (ver)bouwen van een bouwwerk;

  • 2.

    Het handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening;

  • 3.

    Het uitvoeren van een werk;

  • 4.

    Het aanleggen of veranderen van een weg.

Procedure Crisis- en herstelwet

De omgevingsvergunning is verleend op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Op de voorbereiding van dit type besluiten is in beginsel de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing (artikel 3.10 van de Wabo). Met toepassing van de Crisis- en herstelwet is in dit geval de reguliere voorbereidingsprocedure gevolgd op de voorbereiding van het besluit (artikel 3.9 van de Wabo). Dit is mogelijk omdat het project Flexwoningen Roerdalen als experiment is aangemeld bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De gemeente Roerdalen is opgenomen in artikel 3.6 van de Regeling uitvoering Crisis- en herstelwet. Derhalve is tevens Afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Verklaring van geen bedenkingen

De gemeenteraad van Roerdalen heeft op 14 december 2022 een verklaring van geen bedenkingen verleend voor de realisatie van het project.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na afloop van de bezwaartermijn. De bezwaartermijn loopt van 5 juni tot en met 17 juli 2024.

Raadplegen

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt vanaf 5 juni 2024 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in Sint Odiliënberg. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder codering: IMRO.1669.OVPHT2023FLEXWONEN-VG01.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tot en met 17 juli 2024 een bezwaarschrift indienen. Uw bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Roerdalen, postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg.

Bij een spoedeisend belang kunt u, naast het bezwaarschrift, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Uw verzoek richt u aan Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Voor dit project is een vormvrije milieueffectrapportagebeoordeling (m.e.r.-beoordeling) uitgevoerd. Naar aanleiding hiervan hebben burgemeester en wethouders besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft worden opgesteld. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit. Hierdoor is dit besluit niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij deze beslissing een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft (artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht).

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Top via het telefoonnummer (0475) 538 888.

Naar boven