Wijzigingsbesluit Gemeente Sittard-Geleen Mandaatregister 2024, 2e wijziging

De teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Sittard-Geleen,

 

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet;

Gelet op artikel 2, lid 3 van de Mandaatregeling Teams gemeente Sittard-Geleen 2021;

 

Gezien

  • het Organisatiebesluit, waarin regels zijn opgenomen met betrekking tot de inrichting en het functioneren van de organisatie;

  • het Mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit gemeente Sittard-Geleen 2021; waarin de mandaten zijn vastgelegd aan de gemeentesecretaris/algemeen directeur, de directeuren, de concern controller en de teammanagers;

b e s l u i t :

 

Het Mandaatregister Gemeente Sittard-Geleen 2024 (bijlage van de Mandaatregeling Teams gemeente Sittard-Geleen 2021) te wijzigen:

I. Algemene inleiding en toelichting, teams waarvoor het mandaatregister niet of in beperkte mate geldt

Ten slotte wordt opgemerkt dat een aantal teams niet in dit Mandaatregister is opgenomen en dat de functionarissen van deze teams daarmee ook geen gemandateerde bevoegdheden ontvangen. Dit hangt onder meer samen met de werkzaamheden van deze teams, is ingegeven vanuit historische redenen of komt doordat de door deze teams voorbereide besluitvorming normaal gesproken op het niveau van het betrokken bestuursorgaan zelf genomen wordt, dan wel minimaal op het niveau van de teammanager. Het betreft in dezen Team Economische en Duurzame Ontwikkeling, Team Maatschappelijke Ontwikkeling en Team Productie en diensten Vidar. Op deze teams is dit mandaatregister aldus niet van toepassing.

 

Ook voor het Team Ruimtelijke Ontwikkeling geldt een bijzondere situatie. Zoals verderop in dit Mandaatregister geduid, geldt voor dit team dat slechts één bevoegdheid wordt gemandateerd en wel aan functionarissen van een ander team. De functionarissen van Team Ruimtelijke Ontwikkeling ontvangen geen bevoegdheden; ook niet de bevoegdheden genoemd hieronder in hoofdstuk 2 ‘ Organisatiebreed ’.

II. Team Ruimtelijke Ontwikkeling

Onder het team Vergunningen en Parkeren het volgende team en bijbehorende bevoegdheid op te nemen:

 

Team Ruimtelijke Ontwikkeling

 

Schadeovereenkomsten

Het besluiten tot het aangaan en tekenen van een schadevergoedingsovereenkomst (artikel 13.3c van de Omgevingswet) voor schade als bedoeld in artikel 4:126 van de Algemene wet bestuursrecht in samenhang met artikel 15.1 van de Omgevingswet.

  • Teammanager Vergunningen en Parkeren

  • Coördinator Vergunningen

III. Bekendmaking en inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking vanaf de dag na bekendmaking.

  • 2.

    Bekendmaking vindt plaats door publicatie in het elektronisch gemeenteblad.

Sittard-Geleen, 15-05-2024

Namens het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling,

Jan-Peter Ruitenberg

Naar boven