Wijzigingsplan ‘Siegerswoude – Uthôf’ vastgesteld

 

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat het op 14 mei 2024 ongewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ‘Siegerswoude – Uthôf 6’ (NL.IMRO.0086.13BPWUthof4won-0301) met ingang van donderdag 30 mei 2024 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Strekking van het wijzigingsplan Siegerswoude - Uthôf

Het wijzigingsplan Siegerswoude - Uthôf heeft betrekking op het wijzigen van de bestemming ‘Groen’ naar ‘Wonen’ in verband met de nieuwbouw van 4 woningen aan de Uthôf in Siegerswoude. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch te kunnen regelen, is het opstellen van een wijziging van het bestemmingsplan “Siegerswoude Kom” (vastgesteld op 30 september 2019) noodzakelijk.

 

Het inzien van het plan

U kunt het digitale wijzigingsplan raadplegen via het Omgevingsloket: https://omgevingswet.overheid.nl, onder Regels op de kaart. Op deze website kunt u op “Locatie zoeken” of kunt u via “document zoeken” het plan oproepen via het invullen van het plannummer NL.IMRO.0086.13BPWUthof4won-0301. De directe link is: https://omgevingswet.overheid.nl/. Het digitale plan is eveneens te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.   

 

Beroepsmogelijkheid wijzigingsplan

Gedurende de termijn dat het wijzigingsplan met bijbehorende stukken ter inzage ligt, kan door belanghebbenden en degenen die een zienswijze ten aanzien van het ontwerpplan hebben ingediend, beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Digitaal beroep

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u eventueel digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket.

 

 

Beetsterzwaag, 29 mei 2024

Burgemeester en wethouders van Opsterland

Naar boven