Ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen ‘Bouw rundveestal Middelweg 19 Moordrecht’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken het besluit van 14 mei 2024 bekend om met artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht niet af te wijken van de regels van het bestemmingsplan ‘Restveen en Groene Waterparel’ en de ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen en de ontwerpweigering omgevingsvergunning ter inzage te leggen.

 

Waar gaan de ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen en de ontwerpweigering omgevingsvergunning over?

Op het perceel Middelweg 19 te Moordrecht wenst de initiatiefnemer een rundveestal van 1.000 m² te realiseren voor in totaal 83 runderen. Dit planvoornemen is in strijd met het bestemmingsplan ‘Restveen en Groene Waterparel’. Er kan van het bestemmingsplan worden afgeweken als het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Vanwege strijdigheden met het gemeentelijke- en provinciale beleid is er geen sprake van een goede ruimtelijke ordening.

 

De gemeenteraad heeft een ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen afgegeven

De gevraagde omgevingsvergunning kan pas worden verleend nadat de gemeenteraad heeft verklaard dat zij geen bedenkingen heeft tegen het plan. Op 14 mei 2024 heeft de gemeenteraad een ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

 

De ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen en de ontwerpweigering omgevingsvergunning worden ter inzage gelegd

Voordat de definitieve weigering verklaring van geen bedenkingen wordt afgegeven en de omgevingsvergunning wordt geweigerd, liggen de ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen, de ontwerpweigering omgevingsvergunning en de bijbehorende documenten gedurende zes weken ter inzage. Vanaf donderdag 30 mei 2024 kunt u deze vinden op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. U kunt de stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. Tevens zijn de stukken in te zien op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl).

 

U kunt reageren op de ontwerp weigering verklaring van geen bedenkingen en de ontwerpweigering omgevingsvergunning

U kunt tot en met 10 juli 2024 schriftelijk of mondeling uw zienswijze(n) indienen bij het college van B&W, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpweigering VVGB Middelweg 19 Moordrecht’. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het cluster Ruimtelijk Beleid (telefoon 0180 330 300).

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Hidding via e-mail nick.hidding@zuidplas.nl of telefonisch (0180 330 300).

 

 

Naar boven