Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag 2020

Toelichting

 

Door middel van deze regeling worden additionele arbeidsplaatsen gerealiseerd en wordt een extra impuls gegeven aan de werkgelegenheid voor met name mensen in de bijstand met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, die aan de onderkant van de arbeidsmarkt op zoek zijn naar werk. De STiP-banen dragen bij aan de doelstelling uit het coalitieakkoord om 1.600 mensen extra aan het werk te helpen door de inzet van loonkostensubsidie, omdat de werkgever naast een STiP-subsidie altijd recht heeft op loonkostensubsidie. De regeling moet worden beschouwd als een re-integratie instrument als bedoeld in de Re-integratieverordening Participatiewet Den Haag 2023 en de Beleidsregels re-integratie Den Haag 2016.

 

De regeling wordt aangepast, omdat in het beleidsplan Werk en Participatie (RIS315004) is opgenomen om de STiP-banen voort te zetten als onderdeel van de opgave om 1.600 mensen extra aan het werk te helpen met behulp van een brede inzet van het instrumentarium loonkostensubsidie. Daarom moet de subsidieregeling worden geactualiseerd. Daarnaast heeft het kabinet het wettelijk minimumloon met 10% verhoogd, vanwege de inflatiecorrectie. Deze indexatie leggen we nu vast in de subsidieregeling. De subsidiebedragen zijn, sinds de invoering van de STiP-regeling in 2017, niet meer geïndexeerd.

 

Besluitvorming

 

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag;

 

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2020;

 

besluit vast te stellen de Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling-STIP banen Den Haag 2020:

 

Artikel I

De Subsidieregeling STiP-banen Den Haag 2020 wordt als volgt gewijzigd.

  • A

    Artikel 1:1 wordt het begrip “ASV” als volgt gewijzigd:

    Algemene subsidieverordening: Algemene subsidieverordening Den Haag 2020.

  • B

    In artikel 3.1, eerste en tweede lid wordt “835 euro per maand” vervangen door: 920 euro per maand.

  • C

    In artikel 4.1, eerste en tweede lid wordt “500 euro per maand” vervangen door: 550 euro per maand.

  • D

    In artikel 5:2 wordt “derde” vervangen door: tweede.

  • E

    In artikel 5:3 wordt “2014” vervangen door: 2020.

  • F

    Artikel 5:4, eerste lid komt te luiden:

    1. Voor subsidieverlening op grond van deze regeling geldt voor de periode van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2026 een subsidieplafond van 7 miljoen euro.

  • G

    In artikel 5:7 wordt “2014’’ vervangen door: 2020.

 

Artikel II

De bepalingen van de Subsidieregeling-STIP banen Den Haag 2020, die met deze wijzigingsregeling worden gewijzigd, blijven van toepassing op aanvragen die zijn ontvangen voor inwerkingtreding van deze wijzigingsregeling en op bezwaar- en beroepschriften waarop op nog niet is beslist bij inwerkingtreding van deze wijzigingsregeling.

 

Artikel III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

 

Den Haag, 9 januari 2024

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

 

 

Naar boven