Kennisgeving terinzagelegging ontwerpactieplan geluid 2024

Op 21 mei 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders het ontwerpactieplan geluid 2024 gemeente Brunssum vastgesteld. De in 2023 vastgestelde geluidsbelastingkaart vormt de basis voor het (ontwerp)actieplan geluid. Voorafgaand aan de vaststelling van het definitieve actieplan geluid kunt u tot en met 3 juli 2024 een zienswijze kenbaar maken. In het actieplan geluid staat wat de gemeente kan doen om geluidshinder in Brunssum te beperken. Lawaai van provinciale wegen luchtverkeer, evenementen of horeca valt niet onder het plan.

Inzien

Het ontwerpactieplan geluid is op https://www.brunssum.nl/geluid te raadplegen. Via deze gemeentelijke webpagina vindt u ook de geluidsbelastingkaart en een toelichting daarop.

Het ontwerpactieplan geluid ligt in de periode van 22 mei tot en met 3 juli 2024 tevens ter inzage bij de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1 te Brunssum. Als u het ontwerpactieplan daar wilt inzien kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer (045) 527 85 55.

Reageren

Eenieder kan gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze kenbaar maken. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van een zienswijze. Uw schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed, postbus 250, 6440 AG Brunssum, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpactieplan geluid’. U kunt uw zienswijze ook per e-mail indienen. U stuurt de zienswijze dan naar gemeente@brunssum.nl, eveneens onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpactieplan geluid’.

Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u het Klant Contact Centrum van de gemeente Brunssum bellen via telefoonnummer (045) 527 85 55. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact met u op.

Naar boven