Omgevingsvergunning met afwijking bestemmingsplan voor het realiseren van een solar parking op het parkeerterrein van sportpark ´De Kuil´ aan de dr. Abraham Kuyperlaan 3 in Bussum´

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van een solar parking op het parkeerterrein van sportpark ´De Kuil´ aan de dr. Abraham Kuyperlaan 3 in Bussum.

Omgevingsvergunning

Het gaat om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en planologisch strijdig gebruik (handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening)

De ontwerp-omgevingsvergunning heeft, met bijbehorende stukken, ter inzage gelegen van 4 augustus 2023 tot en met 14 september 2023. Gedurende deze periode zijn er zienswijzen naar voren gebracht.

De gemeenteraad heeft op 3 april 2024 de vereiste verklaring van geen bezwaar afgegeven voor het plan. Besloten is de gevraagde vergunning te verlenen. De verzenddatum van de vergunning is 16 mei 2024.

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Ter inzage legging omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning ligt met ingang van vrijdag 24 mei 2024 tot en met donderdag 4 juli 2024 ter inzage in de leeshoek nabij de balie van de receptie in het gemeentehuis. Inzage is mogelijk tijdens kantooruren. Daarnaast is het besluit met de ruimtelijke onderbouwing digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. of www.omgevingsloket.nl (planID: NL.IMRO.1942.OVBdekuil-va01)

Beroep:

De termijn voor het indienen van beroep vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd is gemaakt. Dit betekent dat belanghebbenden binnen een termijn van 6 weken, met ingang van 24 mei 2024 tot en met 4 juli 2024, schriftelijk beroep kunnen instellen bij Rechtbank Midden Nederland, sector bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van beroep, in dit geval zes weken, is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Als er beroep is ingesteld kan ook een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de Rechtbank Midden-Nederland op het voornoemde adres. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover door de Voorzieningenrechter een beslissing is genomen.

 

Ontwerpbesluit verklaring van geen bedenkingen en ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens is een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een solar parking aan de Dr. Abraham Kuyperlaan 3 in Bussum.

Parkeerplaats ‘De Kuil´ wordt voorzien van een overkapping met zonnepanelen. Het huidige aantal parkeerplaatsen (148 pp) blijft hierbij behouden en het parkeerterrein wordt opgeknapt. De overkapping bestaat uit een open staalconstructie voorzien van zonnepanelen verdeeld over 4 afzonderlijke gedeelten (tweemaal een enkele en tweemaal een dubbele parkeerstrook). De hoogte van de overkapping bedraagt op zijn hoogste punt (ter plaatse van de rijbanen) 4,5 meter. Op het laagste punt (ter plaatse van de parkeervakken) bedraagt de hoogte 2,8 meter.

De omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 5 juli 2023 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag om omgevingsvergunning een ontwerp Verklaring van geen bedenkingen te verlenen. Daarbij is verder besloten dat wanneer er geen zienswijzen tegen de verklaring worden ingediend, deze verklaring als definitief zal worden beschouwd.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, de ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en overige stukken liggen vanaf vrijdag 4 augustus 2023 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage, dus tot en met 14 september 2023.

De stukken kunt u tijdens de openingstijden inzien in het gemeentehuis van Gooise Meren in Bussum (op de begane grond bij de inzagebalie) en op www. Ruimtelijke plannen.nl. (NL. IMRO. 1942.OVBdekuil-on01)

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan eenieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen op het ontwerpbesluit.

Schriftelijke zienswijzen moeten gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 6000, 1400 HA Bussum. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren gebracht worden tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A. Warmenhoven, taakveld Ruimtelijke Ontwikkeling bereikbaar via het telefoonnummer (035) 2070 000.

Zienswijzen tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Gooise Meren, Postbus 6000, 1400 HA Bussum.

Uw zienswijze dient te zijn voorzien van uw naam, adres en de datum. Uw zienswijze dient verder te vermelden tegen welk besluit die is gericht en dient de redenen daarvoor te bevatten.

Gemeente Gooise Meren

Naar boven