Aankondiging voorgenomen verlenging opstalovereenkomst

Objectinformatie

Adres: nabij de Koningin Wilhelminastraat te Hedel

Kadastraal bekend: Gemeente Hedel, sectie H, nummers 3601, 3602, 3603, 3604 en 3605, hierna ‘(het) Perceel’

Perceelgrootte: circa 452 m2.

 

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen of anderszins wenst uit te geven, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruime hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt.

 

De Gemeente heeft het voornemen om de in 1998 met de Stichting Het Kleindier-Wandelpark gesloten opstalovereenkomst te verlengen met een periode van 25 jaar. De Gemeente is van mening dat de Stichting op basis van de hierna genoemde objectieve, redelijke en toetsbare criteria als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor (de verlenging van) de opstalovereenkomst:

 

  • 1.

    De Stichting is al 25 jaar opstalhouder;

  • 2.

    De Stichting heeft geïnvesteerd in de opstallen;

  • 3.

    Bij het eindigen van het opstalrecht zou de marktwaarde van de opstallen door de gemeente aan de Stichting moeten worden voldaan, wat met verlenging van het opstalrecht wordt voorkomen.

 

Reactie

Als u meent dat u in aanmerking komt voor de aankoop van het Perceel, dan kunt u dit schriftelijk kenbaar maken binnen 20 kalenderdagen na datum van deze publicatie. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar grondzakenmsd@maasdriel.nl. Daarin motiveert u waarom u als gegadigde ook in aanmerking dient te komen voor de aankoop van het Perceel. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verkoop alsnog op basis van een openbare verkoopprocedure dient plaats te vinden.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

 

Naar boven