Ontwerp beleidsdocument grote windmolens

Het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre heeft op 27 februari 2024 ingestemd met het ontwerp beleidsdocument grote windmolens en besloten deze ter inzage te leggen.

Beleid grote windmolens

Met de gemeente Berkelland is samen toegewerkt naar een gezamenlijk beleidskader voor de realisatie van grote windmolens in de zoekgebieden K en I (i). Daarbij ligt zoekgebied K in het buitengebied van beide gemeenten tussen de kernen Ruurlo, Beltrum, Groenlo en Zieuwent. Zoekgebied I (i) ligt ten zuiden van Vragender nabij de grens van Oost Gelre met Winterswijk en Aalten.

Inzage

Van donderdag 23 mei 2024 tot en met woensdag 3 juli 2024 ligt het ontwerp van het ‘Beleidsdocument grote windmolens (gemeente Oost Gelre en Berkelland)’ ter inzage in het gemeentehuis aan de Varsseveldseweg 2 in Lichtenvoorde op werkdagen van 08:00 tot 17:30 uur. Om het ontwerp in te zien, kunt u een afspraak maken via het hieronder genoemde telefoonnummer.

U kunt het ontwerp-beleidsdocument digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

Binnen de termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over deze ontwerp-beleidsregel. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre

Ter attentie van: Team Beleid en Projecten

Onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerp-beleidsdocument grote windmolens’

Postbus 17

7130 AA Lichtenvoorde

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u via telefoonnummer 0544 39 35 35 contact opnemen met de gemeente.

Naar boven