Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening 2024

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel;

 

gelet op de artikelen 156, eerste en tweede lid, aanhef en onderdeel h en 229, eerste lid, aanhef en onderdeel b, van de Gemeentewet en artikel 9 van de Legesverordening 2024;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen de volgende verordening:

 

Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening 2024

 

 

Artikel I Wijzigingen tarieventabel

 

Het bepaalde in hoofdstuk 1 Algemene dienstverlening, paragraaf 1.9 Bijzondere wetten, artikel 1.33 Wegenverkeerswetgeving, onderdeel 1. c. van de bij de Legesverordening 2024 behorende tarieventabel, wordt vervangen door:

 

c.

tot het verkrijgen of verlengen van een gehandicaptenparkeerkaart als bedoeld in artikel 49 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW):

met dien verstande dan indien er door de gemeente een medische keuring wordt aangevraagd, het tarief van € 30,00 verhoogd wordt met

 

 

€ 30,00

 

€ 116,79

 

 

Artikel II Overgangsrecht

Indien de datum van inwerkingtreding van dit besluit ligt na de in artikel III, tweede lid, opgenomen datum van ingang van dit besluit, blijven de tarieven als genoemd in hoofdstuk 1 Algemene dienstverlening, paragraaf 1.9 Bijzondere wetten, artikel 1.33 Wegenverkeerswetgeving, onderdeel 1. c. van de bij de Legesverordening 2024 behorende tarieventabel van toepassing zoals deze zijn vastgesteld bij raadsbesluit van 8 november 2023, voor de in de tussenliggende periode plaatsvindende belastbare feiten voor zover de heffing van de leges hiervoor in die periode plaatsvindt.

Artikel III Inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

  • 2.

    De datum van ingang van dit besluit is 1 februari 2024.

Boxtel, 9 januari 2024

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel

V.C. Fijneman

secretaris

R.S. van Meygaarden

burgemeester

Naar boven