Vastgesteld wijzigingsplan “Buitengebied, wijziging Vessemseweg 13-15”

 

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op basis van artikel 3.8, vijfde lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het wijzigingsplan “Buitengebied, wijziging Vessemseweg 13-15” 18 maart 2024 is vastgesteld. Het plan ligt met ingang van 22 mei 2024 tot 3 juli 2024 ter inzage. Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.WPBvessemse130111-VAST. Heeft u vragen of wilt u stukken schriftelijk inzien? Stuur dan een e-mail met daarin duidelijk uw vraag naar ruimte@eersel.nl. De gemeente neemt dan contact met u op, maakt zo nodig een afspraak of zorgt dat stukken voor u beschikbaar komen.

Waar gaat het wijzigingsplan over?

Het plan betreft de toepassing van een wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan Buitengebied 2017, 2e herziening. Het vastgestelde plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor “Buitengebied, wijziging Vessemseweg 13-15”.

Bent u het met dit plan niet eens?

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook legt u uit waarom u het niet mee eens bent met het bestemmingsplan. U kunt dit doen van 22 mei 2024 tot 3 juli 2024.

Burgers hebben de mogelijkheid om dit alles ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl te doen. U moet dan wel over DigiD beschikken.

Wie kan er beroep instellen?

Als geen zienswijze is ingediend

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als zienswijze is gediend

Bent u het met het plan niet eens en bent u belanghebbende of heeft u een zienswijze ingediend, dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met F. de Groot, afdeling Leefomgeving, team Ruimtelijke Ontwikkeling, te bereiken via (0497) 531 300 of ruimte@eersel.nl.

Naar boven