Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) Omgevingseffectrapportage Omgevingsvisie Land van Cuijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk maken bekend dat de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) Omgevingseffectrapportage Omgevingsvisie Land van Cuijk gedurende 6 weken voor inspraak ter inzage ligt.

Waar gaat de Notitie Reikwijdte Detailniveau (NRD) over?

In de Omgevingswet is vastgelegd dat kaderstellende plannen voor (mogelijk) m.e.r.-plichtige activiteiten de procedure van de milieueffectrapportage (m.e.r.) doorlopen moet worden. Het doel van de m.e.r. is het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvorming mee te nemen. Voor de Omgevingsvisie Land van Cuijk wordt gekozen voor het opstellen van een omgevingseffectrapportage (OER), wat een verbrede vorm is van een Milieueffectrapport.

De NRD hiervoor beschrijft op hoofdlijnen wat er in het OER-traject wordt onderzocht (reikwijdte) en op welke wijze dit onderzoek uitgevoerd wordt (detailniveau).

Inzage

De NRD ligt met ingang van de dag na bekendmaking gedurende zes weken op werkdagen ter inzage op het adres Louis Jansenplein 1 in Cuijk. U kunt de stukken tevens digitaal bekijken door te klikken op ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

Reageren op de Notitie Reikwijdte Detailniveau Omgevingsvisie Land van Cuijk

Gedurende genoemde periode van zes weken kan een ieder zijn reactie geven op deze NRD. Een schriftelijke reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 7, 5360 AA Grave, onder vermelding van ‘reactie NRD OER’.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. Kamp, door te bellen of mailen met de gemeente.

Naar boven