Publicatie ontwerp omgevingsvergunning Oranjestraat 30

Op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht jo. artikel 4.3 Invoeringswet Omgevingswet en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp van de omgevingsvergunning ‘Oranjestraat 30’ van 22 mei 2024 tot en met 3 juli 2024 ter inzage.

De ontwerp omgevingsvergunning voor de locatie Oranjestraat 30 maakt de bouw van een vrijstaande woning mogelijk op het achtergelegen perceel gemeente Best sectie H, nummer 7142.

Het ontwerp van de omgevingsvergunning kan, met de bijbehorende stukken, vanaf 22 mei 2024 tijdens de openingsuren worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 2 te Best. Het ontwerp van de omgevingsvergunning is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl./ https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/viewer. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0753.ovOranjestraat-ON01. Een link naar deze site is ook opgenomen op www.gemeentebest/overzicht-bestemmingsplannen.nl.

Zienswijze indienen tegen het ontwerp van de omgevingsvergunning

Van 22 mei 2024 tot en met 3 juli 2024 is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp van de omgevingsvergunning. Dit kan schriftelijk, mondeling of digitaal zijn.

1. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

2. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met de behandelend ambtenaar mevr. M. de Ruijter/ mevr. S. van Zanten via telefoonnummer 14 0499.

3. Een digitale zienswijze kan worden ingediend via de site: https://www.gemeentebest.nl/formulie- ren/indienen-zienswijze.

Heeft u vragen over het ontwerp van de omgevingsvergunning, neemt u dan contact op mevr. M. de Ruijter/ mevr. S. van Zanten via telefoonnummer 14 0499.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Op 20 december 2023 is een aanvraag ontvangen voor het verhogen van de toelaatbare geluidbelasting als gevolg van wegverkeerslawaai afkomstig van Rijksweg A2. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde hogere waarden te verlenen. Op grond van artikel 110 c, 1e lid van de Wet geluidhinder jo. artikel 3.5, lid 1, onder b Aanvullingswet geluid (overgangsrecht Omgevingswet) en het bepaalde in afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken gedurende bovengenoemde termijn ter inzage.

Zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Gedurende de bovengenoemde terinzagetermijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. U kunt dit schriftelijk doen bij burgemeester en wethouders van Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Een digitale zienswijze kunt u indienen via het formulier 'indienen zienswijze' op de website www.gemeentebest.nl.

Heeft u vragen over het ontwerpbesluit hogere waarden of wilt u hierover mondeling uw zienswijze geven? Neemt u dan contact op met de vakgroep Milieu via telefoonnummer 14 0499.

Best, 21 mei 2024

Namens deze:

Burgemeester en wethouders gemeente Best

 

Naar boven