Ontwerp-beleidsdocument grote windmolens (gemeente Oost Gelre en Berkelland)

Op 14 mei 2024 besloot de gemeenteraad van Berkelland om het ontwerp van het “Beleidsdocument grote windmolens (gemeente Oost Gelre en gemeente Berkelland)” ter inzage te leggen. Dit ontwerp-beleidsdocument bevat beleidskaders voor de realisatie van grote windmolens in de zoekgebieden K en I (i). Daarbij ligt zoekgebied K in het buitengebied van beide gemeenten tussen de kernen Ruurlo, Beltrum, Groenlo en Zieuwent. Verder ligt zoekgebied I ten zuiden van Vragender nabij de grens van de gemeenten Oost Gelre, Winterswijk en Aalten.

Inzage

Van donderdag 23 mei 2024 tot en met woensdag 3 juli 2024 ligt het ontwerp van het “Beleidsdocument grote windmolens (gemeente Oost Gelre en Berkelland)” ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Ook kunt u de ontwerp-beleidsregel en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als 'Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over deze ontwerpbeleidsregel. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u via telefoonnummer 0545 – 250 250 contact opnemen met de gemeente. Deze publicatie en het ontwerp van de beleidsregel kunt u ook vinden via de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl/zoekgebiedk/.

Naar boven