Ontwerp TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22a ‘Oudvensestraat-Zuid’ te Mierlo

 

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat vanaf 17 mei het ontwerp van een wijziging van het Omgevingsplan Geldrop-Mierlo voor de Oudvensestraat-Zuid te Mierlo gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt.

 

De gemeente Geldrop-Mierlo is voornemens om in het plangebied een extra (wijk)ontsluiting, waterbergingen en woningbouw te realiseren. Het plan voorziet in de realisatie van deze ontwikkelingen.

 

Het plan is digitaal te bekijken via Regels op de kaart – Omgevingsloket (overheid.nl) (https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/). U kunt op deze pagina zoeken op het adres of door de naam van het plan (TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22a Oudvensestraat-Zuid) in te voeren. Tevens kunt u de papieren versie van het ontwerp TAM-omgevingsplan tijdens openingstijden inzien in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Meent 2 in Geldrop.

 

Wat is een TAM-omgevingsplan?

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Gemeenten stellen op grond van deze wet één integraal omgevingsplan voor het grondgebied vast. In dit omgevingsplan staan onder meer regels die ontwikkelingen mogelijk te maken en tegelijkertijd de fysieke leefomgeving beschermen. Het omgevingsplan vervangt allerlei regelingen, zoals bestemmingsplannen. De onder oud recht vastgestelde bestemmingsplannen zijn automatisch onderdeel geworden van het omgevingsplan. Er worden geen nieuwe bestemmingsplannen meer gemaakt. Een aanpassing van een bestaand bestemmingsplan gebeurt door middel van een wijziging van het omgevingsplan.

 

Het Digitaal Stelsel Omgevingswet kent een nieuwe digitale standaard voor het publiceren van een wijziging van het omgevingsplan. Vooralsnog kan niet altijd van deze nieuwe standaard gebruik worden gemaakt. Als dat niet kan, mag de oude digitale standaard worden toegepast. Een wijziging die met de oude standaard wordt gepubliceerd, wordt een TAM-omgevingsplan genoemd. Een TAM-omgevingsplan wijzigt het omgevingsplan juridisch, maar de regels worden technisch niet geïntegreerd in het omgevingsplan. Een TAM-omgevingsplan is na vrijgave van het ontwerp en vaststelling als los onderdeel van het omgevingsplan wel te raadplegen met de viewer Regels op de kaart in het Omgevingsloket.

 

Zienswijzen

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen kenbaar maken op dit ontwerp TAM-omgevingsplan.

 

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, postbus 10101, 5660 GA Geldrop of elektronisch via de website van de gemeente, zie Externe link:www.geldrop-mierlo.nl/bezwaar-maken. Wilt u mondeling een zienswijze kenbaar maken? Dan dient u binnen de bovengenoemde termijn een afspraak te maken via telefoonnummer (040) 289 38 93.

Geldrop-Mierlo, 16 mei 2024

Naar boven