Verordening tot de eerste wijziging van de Verordening afvoer hemelwater en grondwater gemeente Houten

De raad van de gemeente Houten heeft het voorstel van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2023, voorstelnr. 657690 gelezen en besluit;

 

gelet op het bepaalde in artikel 154 van de Gemeentewet en de relevante bepalingen in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 10,32a van de Wet milieubeheer en de Algemene wet bestuursrecht en daaraan verwante regelgeving:

 

vast te stellen de

 

Verordening tot de eerste wijziging van de Verordening afvoer hemelwater en grondwater gemeente Houten (Verordening afvoer hemelwater en grondwater).

Artikel I  

De Verordening afvoer hemelwater en grondwater wordt als volgt gewijzigd.

 

Artikel 4 lid 1 wordt gewijzigd in:

Het is verboden om bij bestaande bouw in een gebied, aangewezen door middel van een besluit van de beheerder, hemelwater of grondwater te lozen in een openbaar vuilwaterriool.

Toelichting: Gewijzigd is: “of op de openbare weg” is verwijderd.

 

Artikel 6 lid 1 wordt gewijzigd in:

Ter voorkoming van wateroverlast en schade in de toekomst dient bij nieuwbouw in een gebied, aangewezen door middel van een besluit van de beheerder, een waterberging te worden aangelegd die minimaal 40 mm water kan bergen per m2 verhard oppervlak (daken, paden en terrassen). Een dergelijke berging moet geplaatst worden tussen de regenwaterafvoer en de regenwater riolering of een lozingspunt op oppervlaktewater. Vanuit de (ondergrondse) berging moet het water in de grond kunnen infiltreren. Om wateroverlast te voorkomen moet de ondergrondse infiltratievoorziening worden voorzien van een overloop naar oppervlaktewater of regenwaterriool. Indien een waterberging niet haalbaar is dient een gelijkwaardige alternatieve oplossing voor het bergen van het hemelwater worden gerealiseerd.

Toelichting: Gewijzigd is: “15 mm” is vervangen door “40 mm”

Artikel II  

Deze eerste wijzigingsverordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking.

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad van 12 december 2023.

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven