Notitie bekendmaking voorgenomen gronduitgifte

 

 

Als gevolg van het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (Didam) moet de gemeente Etten-Leur, gelet op het gelijkheidsbeginsel, vooraf kennisgeven van het voornemen om te besluiten tot het aangaan van een overeenkomst waarbij sprake is van verkoop/uitgifte van onroerende zaken.

 

De gemeente wenst medewerking te verlenen aan een woningbouwontwikkeling voor sociale koopappartementen en een maatschappelijke functie. Om deze ontwikkeling te realiseren dient er een aan- en verkoop van gronden plaats te vinden. De gemeente is voornemens een koopovereenkomst te sluiten voor de overdracht van het perceel kadastraal bekend gemeente Etten-Leur, sectie L, nummers 12758 ged. groot circa 515 m2.

 

De gemeente heeft in haar Nota Grondbeleid bepaald dat gegadigden met een grondpositie, die bereid en in staat zijn om tot zelfrealisatie over te gaan en waarbij er publiek en private samenwerking essentieel is om tot een haalbare (binnenstedelijke) gebiedsontwikkeling te komen het mogelijk is om af zien van de openbare selectieprocedure. Aan voornoemde voorwaarden wordt in dit geval voldaan.

 

Gezien voornoemde is naar oordeel van de gemeente de gegadigde de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de onderhandse gronduitgifte.

 

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met Lidwien Gottmer, Lidwien.Gottmer@etten-leur.nl.

 

Kort geding

Bent u het niet eens met deze (voorgenomen) verkoop/uitgifte, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijke mee te delen, bij voorkeur door per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding op bovengenoemd e-mailadres.

 

Naar boven