Te verwijderen voertuig - een scooter, kleur rood, merk SYM, type AV05W met kenteken FS-986-X

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Westland maakt bekend dat:

  • -

    op 26 maart 2024 een scooter is aangetroffen op de openbare weg ter hoogte van het Vliethof te Wateringen. Dit voertuig betreft een scooter, kleur rood, merk SYM, type AV05W met kenteken FS-986-X.

Op grond van artikel 5:5, lid 1 onder b van de Algemene Plaatselijke Verordening Westland 2019 is het verboden op of aan de weg te parkeren:

  • b)

    een motorvoertuig dat in verwaarloosde toestand verkeert met de kennelijke bedoeling er als houder afstand van te doen.

Beide voertuigen zijn onttrokken van de openbare weg, en worden momenteel bewaard. Gelet op het vorenstaande worden de eigenaren van bovengenoemde voertuigen verzocht binnen zeven dagen na verschijning van deze publicatie contact op te nemen met het team Veiligheid & Duurzaamheid, te bereiken via telefoonnummer 14 0174, voor het maken van een afspraak om het voertuig op te halen.

Indien het voertuig na deze termijn niet is opgehaald, zal de gemeente het voertuig vernietigen. Eventuele kosten zullen verhaald worden op de eigenaar van het voertuig.

Wij hebben tot taak zorg te dragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van de voorschriften die van toepassing zijn. De bevoegdheid tot het toepassen van bestuursdwang is neergelegd in artikel 125 van de Gemeentewet en hoofdstuk 5, afdeling 5.3.1. van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb). Op grond van artikel 5:25 van de Awb zullen wij de kosten die verbonden zijn aan de toepassing van bestuursdwang op de eigenaar verhalen.

Naar boven