Bekendmaking van voornemen recht van opstal gemeentegrond

De gemeente Asten is voornemens om een recht van opstal te verlenen op het perceel kadastraal bekend gemeente Asten, sectie G, nummer 3562 (gedeeltelijk), groot circa 290 m2, gelegen aan de Meijelseweg, nabij de Bus, aan Provincie Noord-Brabant, gevestigd te 's-Hertogenbosch, kantoorhoudende te (5216 TV) 's-Hertogenbosch, Brabantlaan 1, verder te noemen de Provincie.

 

Motivatie

De Provincie heeft een faunapassage aangelegd onder de N279 en hiermee tevens onder de Meijelseweg met als doel de Astensche Peel en het peelrestant met elkaar te verbinden. De gemeente is voornemens recht van opstal te verlenen ten behoeve van onder andere de realisatie en het onderhoud (conform de voorgenomen te sluiten overeenkomst tot vestiging van het recht van opstal) met betrekking tot de faunapassage.

 

De locatie ligt tussen de Grote Peel aan de zuidzijde en de peelrestanten aan de oostzijde van de N279. De gebieden die door de faunapassage met elkaar verbonden worden zijn eigendom van Staatsbosbeheer, de N279 is eigendom van de Provincie en de Meijelseweg is eigendom van de gemeente. De faunapassage ligt onder de N279 en de Meijelseweg en is zodanig ingericht dat deze alleen toegankelijk is voor dieren en in het bijzonder de gladde slang.

 

De Meijelseweg is een ventweg langs de N279 welke in tegenstelling tot de N279 toegankelijk is voor landbouwverkeer, voetgangers en fietsers. Dit wordt niet belemmerd door de realisatie van de faunapassage. Gezien de functies in het gebied en de eigendommen zijn ter plaatse geen andere functie en bestemmingen denkbaar.

 

Ten behoeve van het groot onderhoud en diverse aanpassingen aan de N279 tussen Asten en Meijel heeft de Provincie uitgebreid gecommuniceerd alsmede en inloopbijeenkomst gehouden. In deze periode hebben zich geen andere partijen gemeld die interesse in deze grond kenbaar hebben gemaakt. Om bovenstaande redenen is de Provincie de enige serieuze gegadigde voor het verlenen van een recht van opstal op het hierboven vermelde perceel (gedeeltelijk).

 

Reactietermijn

Als u zich niet kunt verenigen met het voorgenomen recht van opstal, dan kunt u uiterlijk binnen 20 dagen na de datum dat deze bekendmaking in het Gemeenteblad is gepubliceerd, een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter en dient u de gemeente hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente, bij gebreke waarvan het recht vervalt om tegen al het voornoemde in rechte te komen en/of daarop enige aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook te baseren, althans zijn uw rechten daarop uitgewerkt. Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail aan gemeente@asten.nl te verzenden onder vermelding van “dagvaarding inzake voorgenomen recht van opstal perceel G 3562”.

 

Wij wijzen u erop, dat u moet motiveren waarom u een vergelijkbare positie inneemt als de Provincie en daardoor eveneens in aanmerking komt voor een recht van opstal op het betreffende gedeelte van het genoemde perceel.

 

Indien er geen kort geding wordt gestart, acht de gemeente zich vrij om de overeenkomst voor het recht van opstal van het perceel kadastraal bekend gemeente Asten sectie G, nummer 3562 (gedeeltelijk) met de Provincie aan te gaan.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

 

Naar boven