Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kernen en woningbouw’ - verleende omgevingsvergunning en vastgesteld besluit hogere grenswaarde tussen Aelderstraat 6 en 10 te Aalden

Omgevingsvergunning - verleend

Zaak: Z2023-019253

Ontvangen op: 20-07-2023

Locatie: [ZLO00I04000] Zweeloo I 4000

Projectomschrijving: het bouwen van 11 woningen, kappen van bomen en het aanleggen van een infrastructuur.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken, op grond van de artikelen 3.8 en 3.30-3.32 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 23 april 2024 het bestemmingsplan ‘Kernen, Aelderstraat 6-10, woningbouw’ en het besluit omgevingsvergunning voor de realisatie van 11 woningen aan de Aelderstraat 6-10 in Aalden ongewijzigd heeft vastgesteld. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ten behoeve van de te realiseren 11 woningen in het kader van dit bestemmingsplan is eveneens ongewijzigd vastgesteld.

BestemmingsplanDit ontwerp bestemmingsplan maakt het mogelijk om de agrarische bestemming om te zetten naar een woonbestemming. Het plan voorziet in de bouw van elf woningen, bestaande uit zes rug-aan-rug woningen, vier twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning.

Coördinatieregeling en omgevingsvergunningArtikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening, naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor de bouw 11 woningen tussen Aelderstraat 6-10 in Aalden gecoördineerd te behandelen.

Hogere grenswaardeOm het planvoornemen vanwege de Wet geluidhinder mogelijk te maken zijn hogere grenswaarden, als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder, nodig. Het plan is gelegen binnen de bestaande geluidszone van de Aelderstraat in Aalden. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai nodig van 54 dB LDEN.

Gedurende de termijn van terinzagelegging is geen zienswijze ingediend op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Besluit verzonden op: 13-05-2024

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?De stukken kunnen op afspraak worden ingezien van 15 mei 2024 tot en met 26 juni 2024, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van de gemeente Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Middels een telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/

 

Naar boven