Voornemen tot verhuur van ruimte 7 in Gezondheidscentrum Muzerijk

Gemeente Maashorst heeft het voornemen ruimte 7 in het Gezondheidscentrum van Muzerijk, Klarinetstraat 4 te Uden te verhuren.

De ruimte is ca 20m2, hierna te noemen: ‘de ruimte’.

De ruimte is gelegen in het gezondheidscentrum van het complex Muzerijk. De activiteiten van een nieuwe huurder dienen daarom te liggen in de gezondheidszorg, maar mogen niet concurreren met de activiteiten van de huidige huurders.

BrabantZorg huurt op dit moment kantoorruimte op de begane grond van Muzerijk. Het ontmoetingsplein en de keuken op de begane grond worden verbouwd. Het doel van deze verbouwing is om het ontmoetingsplein multifunctioneler in te zetten én een sociaal wijkrestaurant te realiseren. De kantoorruimte die BrabantZorg nu huurt op de begane grond wordt bij deze keuken betrokken. BrabantZorg is daardoor genoodzaakt en bereid te verhuizen naar een andere ruimte binnen Muzerijk.

Serieuze gegadigde

De gemeente Maashorst is van mening dat – mede gelet op de aan haar in dit kader toekomende beleidsruimte - BrabantZorg de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt omdat BrabantZorg een zittende huurder is binnen Muzerijk en in verband met de uitbreiding van het sociaal wijkrestaurant genoodzaakt is te verhuizen.

Het feit dat BrabtantZorg een zittende huurder is en reeds investeringen heeft gedaan binnen Muzerijk, levert een objectief, toetsbaar en redelijk criterium op, op grond waarvan redelijkerwijs slechts één gegadigde (BrabantZorg) in aanmerking komt voor de verhuur van de ruimte.

Bezwaar

Tegen de voorgenomen verhuur kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend of ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verhuur en heeft u een rechtstreeks belang bij de zaak, dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant te ‘s-Hertogenbosch.

In dat geval dient u de gemeente Maashorst hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente (Markt 145, 5401 EJ Uden). Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail te versturen aan het volgende e-mailadres: info@gemeentemaashorst.nl

De termijn van 20 kalenderdagen gaat in op de dag na de publicatiedatum om 0.00 uur en eindigt 20 kalenderdagen daarna op de laatste dag om 24.00 uur.

De bovenstaande termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig aanhangig gemaakt kort geding vervalt het recht om u tegen het sluiten en uitvoeren van de huurovereenkomst te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Maashorst en Faam Fysiotherapie zouden onredelijk worden benadeeld indien pas na ommekomst van deze duidelijk kenbaar gemaakte termijn alsnog tegen de overeenkomst zou worden opgekomen. De gemeente Maashorst benadrukt dat deze termijn tevens moet worden beschouwd als een vervaltermijn als bedoeld in artikel 3:55, lid 2 BW, inhoudende dat u zich na het verstrijken van de termijn ten aanzien van de overeenkomst evenmin meer kunt beroepen op een eventuele vernietigingsgrond.

Met deze publicatie geeft de gemeente Maashorst uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778/zaal Didam).

Naar boven