Mededeling recht van opstal Veld 7 en de Beerseveld te Oirschot

De gemeente Oirschot is voornemens om een recht van opstal te vestigen op een gedeelte van een perceel gemeentegrond, gelegen nabij Koningshof te Oirschot kadastraal bekend als: Gemeente Oirschot, sectie F, nummers 6405 (gedeeltelijk) en 4777 (gedeeltelijk) alsmede op het perceel gemeentegrond gelegen bij Beerseveld te Oirschot kadastraal bekend als: Gemeente Oirschot, sectie K, nummer 224 (gedeeltelijk), met een totale oppervlakte van circa 25 m².

Serieuze gegadigden

Voor dit perceel is volgens de gemeente sprake van een specifieke serieuze gegadigde. De gemeente voert hiertoe het volgende aan:

Het opstalrecht omvat al hetgeen verband houdt met:

  • a.

    Het bouwen, hebben, houden en onderhouden, alsmede het te zijner tijd verwijderen van een elektriciteitsstation met toebehoren, op een gedeelte van het perceel ter plaatse behoorlijk aangegeven en ter grootte van circa 5,5 +7=12,5 m2.

  • b.

    Het leggen, hebben, aanbrengen, gebruiken, vervangen, in stand houden, inspecteren, verwijderen en het ter vervanging verleggen of verplaatsen van één of meer elektriciteitskabels, gasleidingen, telecommunicatie- en signaalkabels en /of andere leidingen met toebehoren.

  • c.

    De gemeente zal een erfdienstbaarheid van overpad als bedoeld in artikel 5:70 e.v. van het Burgerlijk Wetboek vestigen ten behoeve van het werk van Enexis als heersend erf en ten laste van het erf van de eigenaar als dienend erf. Deze erfdienstbaarheid houdt in dat Enexis gebruik mag maken van het dienend erf voor het bereiken en verlaten van het werk, met een voertuig en/of te voet, op de voor de eigenaar van het dienend erf minst bezwarende wijze.

Dit heeft als gevolg dat de gemeente op deze gronden een eeuwigdurend recht van opstal wenst te vestigen.

Termijn om tegen de voorgenomen verkoop op te komen

Tegen het voorgenomen recht van opstal kunnen geen zienswijzen, bezwaar of beroep in de zin van de Algemene wet Bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop en u merkt zich zelf als een serieuze gegadigde aan, dan moet u dit binnen twintig kalenderdagen na datum van deze publicatie schriftelijk melden bij het Team Realisatie en Beheer, cluster Grondzaken, van de Gemeente Oirschot, Postbus 11, 5688 ZG te Oirschot, e-mailadres: info@oirschot.nl (onder vermelding van: recht van opstal Veld 7 en de Beerseveld). De eerdergenoemde termijn van twintig kalenderdagen is een vervaltermijn.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met team Realisatie en Beheer/Grondzaken via telefoonnummer 0499-58 3333

 

Naar boven