Verkiezingen Europees Parlement: Stemmen en Stembureaus

Wanneer kunt u Stemmen ?

Op donderdag 6 juni 2024 kunt u van 7.30 tot 21.00 uur stemmen.

Waar kunt u stemmen ?

U kunt op donderdag 6 juni 2024 in negen (9) stemlokalen stemmen. De reguliere stemlokalen zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur. Het stemlokaal in Thomashuis in Ospeldijk is open van 7:30 tot 10:00 uur en van 16:30 uur tot 21:00 uur. U mag in elk stemlokaal in de gemeente Nederweert stemmen. Hieronder vindt u een overzicht van de stemlokalen.   

♿ 

Nederweert, Gemeentehuis, Raadhuisplein 1

♿ 

Nederweert, St. Joseph Brugske 16

♿ 

Nederweert, Dansrijck, Kerkstraat 87

♿ 

Nederweert, Kerkelijkevoorziening Budschop, Rochusplein 1

♿ 

Leveroy, Gemeenschapshuis Pestoeërskoel, Sillenhoek 4

♿ 

Ospel, Stichting M.F.A. Haaze-Hoof, Aerthijsplein 3

Ospel, Gymzaal Ospel, Korenbloemstraat 22 (niet toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel)

♿ 

Ospel, Thomashuis Ospeldijk , Moostdijk 1A

♿ 

Nederweert-Eind, Gemeenschapshuis Reigershorst, Pastoor Maesplein 13

De stemmen uitgebracht op donderdag 6 juni 2024 worden na 21.00 uur op dezelfde locatie geteld.

Op vrijdag 7 juni 2023 om 9.00 uur komt het Gemeentelijk Stembureau (GSB) in een openbare zitting bij elkaar. De zitting wordt gehouden in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nederweert. U mag hierbij aanwezig zijn. Tijdens deze zitting worden de proces verbalen van de stembureaus gecontroleerd en waar nodig zullen er hertellingen plaatsvinden. Hierna zal de zitting geschorst worden. Op maandag 10 juni om 9.00 uur zal de zitting hervat worden voor het vaststellen van de uitslagen.

Stempas niet ontvangen, kwijt of beschadigd

Als u kiesgerechtigd bent, ontvangt u een stempas.

Heeft u op 23 mei 2024 nog geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt, of is die beschadigd? En mag u stemmen? U kunt tot en met maandag 3 juni schriftelijk en tot uiterlijk woensdag 5 juni 2024, 12:00 uur mondeling aan de balie van publiekszaken een nieuwe stempas aanvragen. Zonder stempas kunt u niet stemmen.

Neem telefonisch contact op met een medewerker verkiezingen 0495-677111 of stuur een e-mail naar verkiezingen@nederweert.nl. Wanneer u nieuwe stempas(sen) heeft ontvangen kunt u de oude stempas(sen) niet meer gebruiken.

Hoe werkt stemmen ?

  • Ga naar een stembureau

  • Neem uw stempas(sen) en een identiteitsbewijs mee naar het stemlokaal. Een identiteitsbewijs is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar niet meer geldig zijn. Dit betekent dat op uw identiteitsbewijs bij ‘geldig tot’ 6 juni 2024 of een latere datum moet staan.

  • U mag altijd uitleg vragen in het stemlokaal

Op wie kunt u stemmen?

U krijgt in mei een papieren kandidatenlijsten in uw brievenbus. Op de kandidatenlijsten staan alle partijen en kandidaten waarop u bij de verkiezingen kunt stemmen. Op de achterkant staan ook alle stemlokalen in de gemeente.

Uitslagen

Na de zitting van het Gemeentelijk stembureau op maandag 10 juni 2024 zullen de voorlopige gemeentelijke uitslagen worden gepubliceerd op deze website en liggen ze voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis.

Naar boven