Concept beleidskader Samen Son en Breugel en de concept verordening betrokkenheid en uitdaagrecht gemeente Son en Breugel 2024

 

Burgemeester en wethouders van Son en Breugel hebben ingestemd met de terinzagelegging van het concept beleidskader Samen Son en Breugel en de concept verordening betrokkenheid en uitdaagrecht gemeente Son en Breugel 2024.

Toelichting

De gemeente Son en Breugel wil de betrokkenheid van inwoners bij het beleid van de gemeente vergroten. In het bestuursakkoord is afgesproken om helder te maken wat burgerparticipatie inhoudt en een verordening hiervoor op te stellen, die de huidige inspraakverordening vervangt.

De gemeenteraad heeft opdracht gegeven om beleid op te stellen.

Voor het ontwikkelen van het beleid en de verordening is tijdens stap drie in dit proces inbreng opgehaald bij ambtenaren en een afvaardiging van diverse advies- en belangengroepen uit verschillende domeinen.

Deze input is opgehaald en verwerkt tot vernieuwde conceptbeleid en de concept verordening. Na de periode van inzage worden mogelijke reacties verwerkt en meegenomen bij de definitieve besluitvorming door het college en de gemeenteraad. Het is dan nog mogelijk voor inwoners hun mening te geven voor de vaststelling van het beleid door in te spreken bij de behandeling van deze documenten tijdens de raadsvergadering.

Na besluitvorming door het college wordt het concept beleidskader Samen Son en Breugel en de concept verordening betrokkenheid en uitdaagrecht gemeente Son en Breugel 2024 ter inzage gelegd. Inwoners kunnen in deze periode hun mening op dit concept beleid en verordening kenbaar maken. Deze worden verwerkt in de definitieve stukken, die worden voorgelegd aan het college en vervolgens aan de gemeenteraad.

Inzage

Het concept beleidskader Samen Son en Breugel en de concept verordening betrokkenheid en uitdaagrecht gemeente Son en Breugel 2024 liggen in de periode van15 mei tot en met 25 juni 2024 ter inzage in het gemeentehuis van Son en Breugel, Raadhuisplein 1, 5691 AL te Son en Breugel. De stukken zijn ook digitaal in te zien via “Bekijk documenten” in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Zienswijzen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen hun zienswijze geven op het Beleidskader en de Verordening van het besluit gedurende de periode van ter inzagelegging zoals hiervoor aangegeven. Dit kan op de volgende manieren:

1.

Schriftelijk: met een brief aan het college Postbus 8, 5690 AA Son en Breugel onder vermelding van het zaaknummer 1703061;

2.

Schriftelijk: door een email te sturen naar gemeente@sonenbreugel.nl onder vermelding van het zaaknummer 1703061;

U wordt verzocht om de volgende onderdelen in uw zienswijze op te nemen:

  • 1.

    Naam, adres, woonplaats en e-mailadres;

  • 2.

    Waar uw zienswijze betrekking op heeft;

  • 3.

    Uw zienswijze.

 

3.

Mondeling: Als u mondeling uw zienswijze wilt indienen, kunt u, ruimschoots vóór het einde van terinzagelegging, een afspraak maken met de Beleidsadviseur Inwonerbetrokkenheid (telefoonnummer 0499 - 491 491 of via het e-mailadres gemeente@sonenbreugel.nl.)

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Son en Breugel via telefoonnummer 0499 - 491 491 of via het e-mailadres gemeente@sonenbreugel.nl.

 

 

Naar boven