Wijzigingsplan ‘Lunteren, Klomperweg 101’ gewijzigd vastgesteld

 

Zaaknummer 447585

 

Op 7 mei 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede, op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, het wijzigingsplan ‘Lunteren, Klomperweg 101’ gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde wijzigingsplan heeft identificatienummer NL.IMRO.0228.BPW2023AGBG0010-0301

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 16 mei 2024 tot en met donderdag 27 juni 2024 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 14 0318.

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Op basis van het overgangsrecht gaat elk wijzigingsplan onderdeel uitmaken van het Omgevingsplan van rechtswege.

Onder gerelateerde informatie op deze pagina vindt u een directe link naar het plan, hiermee wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.omgevingswet.overheid.nl waar u het plan onder het kopje ‘regels op de kaart’ kunt inzien.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat ligt aan de Klomperweg 101 in Lunteren. Het plan maakt de functiewisseling van wonen met agrarische nevenactiviteit naar wonen mogelijk. De overtollige (agrarische) bebouwing wordt gesloopt, de huidige woning met 150 m2 aan privé bijgebouwen blijft staan en er wordt een extra woning met 100 m2 aan privé bijgebouwen toegevoegd. Het perceel wordt landschappelijk ingepast. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen:

 

Wijzigingen planregels

Bijlage 2 bij de regels is vervangen door een gewijzigd exemplaar van het landschappelijk inrichtingsplan

 

Wijzigingen toelichting

Het gewijzigd landschappelijk inrichtingsplan is verwerkt in paragraaf 2.2 van de toelichting

 

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar de nota van wijzigingen bij het vastgestelde wijzigingsplan.

 

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kunt u gedurende de inzageperiode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Zowel het beroepschrift als het eventuele verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket. Dit webformulier is uitsluitend bedoeld voor burgers. Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

 

Naar boven