Kennisgeving voornemen tot vaststellen wijziging omgevingsplan met de omzetting van verordeningsregels

Het college van burgemeester en wethouders van Vijfheerenlanden geeft op grond van artikel 16.29 Omgevingswet juncto artikel 1 lid 6 van het Delegatiebesluit omgevingsplan, kennis van het feit dat zij voornemens zijn een wijziging omgevingsplan vast te stellen.

 

Met de wijziging wordt beoogd de regels uit de verordeningen met betrekking tot de fysieke leefomgeving technisch en redactioneel om te zetten naar het omgevingsplan volgens de afspraken daarover uit de Omgevingswet. Het uitgangspunt daarbij is om de huidige regels uit de verordeningen gelijkwaardig om te zetten naar het omgevingsplan. De volgende verordeningen bevatten regels die met deze wijziging geheel of gedeeltelijk over gaan naar het omgevingsplan:

- Algemene Plaatselijke Verordening

- Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren

- Beheersverordening en uitvoeringsbesluit Begraafplaatsen

- Bouwverordening

- Doelgroepenverordening Huur en Koopwoningen

- Erfgoedverordening

- Geurverordening

 

Op grond van artikel 1 lid 6 van het Delegatiebesluit betreft deze omzetting een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders.

 

Indienen van zienswijzen

De ontwerp wijziging omgevingsplan over de omzetting van verordeningsregels zal ter inzage worden gelegd voor zienswijzen. Tijdens de terinzageleggingsperiode van zes weken heeft een ieder de mogelijkheid om te reageren op het ontwerp omgevingsplan en dus de omzetting van de verordeningsregels. Op deze wijze hebben burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen de gelegenheid hiervan kennis te nemen.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de kerngroep Planomzetting via het algemene nummer 088 599 7000.

Naar boven