Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Appartementengebouw Middenweg’

Overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat de gemeenteraad in de openbare raadsvergadering van 22 april 2024 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Appartementengebouw Middenweg’, bekend onder en geometrisch vastgelegd als NL.IMRO.0096.BP20191107-ON01, gewijzigd vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan Oost-Vlieland - Appartementengebouw Middenweg heeft zes weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerp is één zienswijze ingediend door de provincie Fryslân. Deze zienswijze is gegrond verklaard, het bouwvlak is aangepast in die zin dat het enkele meters van de straat komt te liggen en is opgedeeld in twee losse delen. Aan de oost- en westzijde is het bouwvlak kleiner gemaakt, het tussenliggende nieuwe glop wordt buiten het bouwvlak gelaten.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Aan de Middenweg in Oost-Vlieland is nieuwe permanente huisvesting gewenst. Het voornemen is om hier twaalf appartementen met bergingen en zonnecollectoren te realiseren. Hiervoor dienen vier bestaande schuren gesloopt te worden. Het plangebied behoort tot vijf percelen aan de Dorpsstraat, te weten de nummers 72 t/m 80. Om het voornemen juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld, waarbij de voorgenomen indeling en functietoekenning in het gebied mogelijk wordt gemaakt.

Het nieuwe plan voorziet in de nieuwbouw van een appartementengebouw op de achtererven van de vijf percelen. Tevens wordt een nieuwe glop aangelegd, welke loopt van de Middenweg naar de Dorpsstraat tussen de percelen Dorpsstraat 74 en 76 langs.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit ligt vanaf maandag 13 mei 2024 tot en met maandag 24 juni 2024 ter inzage. U kunt het plan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal beschikbaar:

- via de landelijke website Regels op de kaart https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/

het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.BP20191107-VA01

- op Overheid.nl officiële bekendmakingen https://www.officielebekendmakingen.nl/

Hoe kunt u reageren?

Tegen de vaststelling van het plan kan beroep worden aangetekend binnen een termijn van zes weken vanaf 13 mei 2024 tot 24 juni 2024 bij de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Vlieland, 6 mei 2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

A. Idema, Gemeentesecretaris/Algemeen directeur

Naar boven